Ivica Olić: U glavama nam je samo utakmica s Brazilom

Ivica Olić: U glavama nam je samo utakmica s Brazilom

Nije jednostavno igrati protiv jednog od favorita i to na njegovom terenu, ali vidimo svoju priliku jer je pritisak na Brazilu. Mi nemamo što izgubiti, kaže Olić

Ivica Olić/Getty Images

Prije 12 godina, hrvatski napadač Ivica Olić zabio je pogodak Italiji u pobjedi Hrvatske 2:1 na turniru u Japanu i Južnoj Koreji, no Hrvatska od tada čeka pobjedu na svjetskim nogometnim smotrama.

– Nakon dva turnira bez zapaženog uspjeha, uvjeren sam da imamo momčad i pojedince koji bi mogli i trebali otići u drugi krug. Sada imamo igrače iz najboljih europskih klubova, u najboljim godinama, i ne smijemo bježati od činjenice da imamo kvalitete. Ako se dobro posložimo, možemo biti neugodni svima, najavio je Olić tri dana prije utakmice protiv Brazila.

Tim će dvobojem, 12. lipnja u Sao Paulu, biti otvoreno Svjetsko prvenstvo, a domaćin silno želi titulu prvaka.

– Naravno da se nadam da ću zaigrati, ali još ne znam na kojoj bi to poziciji bilo. U glavama nam je samo utakmica s Brazilom, počeli smo taktičke pripreme i nadamo se da ćemo biti 100 posto spremni. Nije jednostavno igrati protiv jednog od favorita i to na njegovom terenu, ali vidimo svoju priliku jer je pritisak na Brazilu. Mi nemamo što izgubiti, smatra nogometaš njemačkog Wolfsburga.

– Thiago Silva i David Luiz među najboljim su braničima na svijetu i neće biti lako s njima, međutim, ima prostora da Hrvatska dođe do brazilskog gola, dodao je Olić.

Hrvatska ima vrijedne adute u veznom redu, smatra Ivica Olić te kaže:

– Modrić i Rakitić obilježili su sezonu u svojim klubovima i osvojili su europske trofeje. Imali su glavne uloge i dobro su se nosili sa svime kao vođe. Hrvatska od njih očekuje da zadrže tu razinu i ne sumnjam da će tako biti. Koliko vidim, nisu iscrpljeni, odlično se osjećaju i željni su igre. Siguran sam da će oni biti motori ove reprezentacije te da će i napadači profitirati, zaključio je Ivica Olić.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.