Ivica Olić večeras 100. put nastupio za reprezentaciju

Ivica Olić večeras 100. put nastupio za reprezentaciju

Ovim jubilejom ulazi u krug Darija Srne, Darija Šimića, Josipa Šimunića i Stipe Pletikose sa 100. nastupa u dresu Vatrenih.

Ivica Olić već 13. godinu zaredom brani boje hrvatske reprezentacije. Prvu službenu utakmicu za reprezentaciju odigrao je u eri izbornika Mirka Jozića. Upravo protiv Italije, našeg današnjeg protivnika, ušao je u igru kao zamjena i donio preokret i pobjedu 2:1. One prekrasne večeri u Ibarakiju, on i Milan Rapaić svojim su golovima ostavili nadu Hrvatima za plasman u drugi krug mundijala u Japanu i Južnoj Koreji.

Njegov učinak u reprezentaciji možda i nije vrijedan velikog divljena (zabio je 19 pogodaka u 99 nastupa), ali zabijao je onda kada je bilo najpotrebnije. Bio je strijelac gola na EURU 2008 protiv Njemačke, zabio je Turcima u velikoj pobjedi 3:0 u dodatnim kvalifikacijama za EURO 2012, a svima nam je u sjećanju vodeći pogodak protiv Kameruna na ovogodišnjoj svjetskoj smotri u Brazilu. Gol i asistenciju protiv Srbije u Maksimiru isto tako još dugo nećemo zaboraviti.

Uz zavidnu reprezentativnu karijeru, ostvario je velike stvari i na klupskom planu. Osvajanje Kupa UEFA  sa ruskim Cska, igranje finala Lige prvaka sa Bayernom (2 puta).  Dao je čak sedam pogodaka u jednoj sezoni elitnog natjecanja 2009/10. Zabio tri komada Lyonu u polufinalu.

Pet velikih natjecanja ima Olić iza sebe. Na SP 2002. u Koreji, 2006. u Njemačkoj i 2014. godine u Brazilu, te na Euru 2004. u Portugalu i 2008. u Austriji. Pritom je na tri turnira zabijao, u Koreji, Austriji i Brazilu. Nadamo se kako će hrvatsku reprezentaciju  danas još malo pogurati prema Euru u Francuskoj, a tamo možda ostvariti velike stvari sa nacionalnom vrstom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.