Ivica Skelin: “Ukoliko Savez to traži, moja ostavka je na stolu!”

Ivica Skelin: “Ukoliko Savez to traži, moja ostavka je na stolu!”

Hrvatska košarkaška reprezentacija doživjela novi debakl.

foto: https://narod.hr/

Nakon novog debakla hrvatske košarkaške reprezentacije i poraza s Rumunjima, očekivano dolazi do nezadovoljstva sa svih strana. U dvorani Krešimira Ćosića u Zadru Hrvatska je neočekivano poražena rezultatom 56:58 i kao jedina u grupi ostaje bez bodova.

Odmah nakon završetka utakmice selektor hrvatske reprezentacije Ivica Skelin preuzeo je odgovornost zbog loših rezultata: “Ukoliko Savez to traži, moja ostavka je na stolu. Ovo je moja ekipa. Kada ekipa izgubi ja sam izgubio, ja se ne osjećam ponosno ako vi to tako mislite. Moram pogledati utakmicu da vidim u čemu sam pogriješio.”

Hrvatska košarkaška reprezentacija niz godina ne postiže priželjkivanih rezultata, što je odraženo na košarkašima, kako već iskusnima te novim reprezentativcima. Skelin je na klupi naslijedio Aleksandra Petrovića nakon poraza u osmini finala EuroBasketa od Rusije.

Izbornik se okrenuo sinoćnjoj utakmici: “Igrali smo u velikom grču, ne znam je li psihološka priprema u pitanju ili smo izgorjeli od velike želje. Tijekom tjedna sam pokušao koliko god je bilo moguće da relaksiram igrače i da im ukažem da imamo tu kvalitetu, da možemo igrati hrabro jer ovo je znatno drukčija momčad od one koja je igrala u prvim utakmicama, međutim, opet smo se polomili pod tim pritiskom. Promašili smo enorman broj otvorenih šuteva. Kada su oni poveli jednostavno se dogodila blokada.”

Kako sada stvari stoje, odluka o nastavku suradnje saveza i Skelina u rukama je čelnika: “Planiram prije svega sjesti s vodstvom Saveza, nova utakmica je za dva dana i onda će nakon toga moji planovi ovisiti o čelnim ljudima.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.