Ivica Tucak: Težu skupinu na EP-u nismo mogli dobiti

Ivica Tucak: Težu skupinu na EP-u nismo mogli dobiti

- Kako smo bili u petoj jakosnoj skupini nismo ni mogli očekivati puno bolje, rekao je izbornik Hrvatske

Foto: HVS

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija otputovala je u ponedjeljak na uzvratnu utakmicu FINA Svjetske lige u Grčku.  Vaterpolisti još uvijek imaju teoretske šanse za prolazak na finalni turnir ove lige u Dubai. Utakmica Grčka – Hrvatska igra se u utorak u Patrasu od 20 sati.

– Idemo pokušati pobijediti i dobiti ovu utakmicu. I dalje smo u igri za odlazak na finalni turnir, ali nismo kompletni i to nam predstavlja problem. Grčku treba respektirati jer je zaista sjajna reprezentacija koja je napravila veliki skok u svjetskom vaterpolu i očekuje nas teška utakmica, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

U nedjelju su u Budimpešti izvučene skupine za Europsko prvenstvo koje se od 14. – 26. srpnja 2014. godine igra u Mađarskoj, a Hrvatska je u skupini sa domaćinom Mađarskom, Španjolskom, Francuskom, Njemačkom te Srbijom protiv koje izabranici Ivice Tucka igraju prvu utakmicu.

– Za Europsko prvenstvo nismo mogli dobiti težu skupinu. Kako smo bili u petoj jakosnoj skupini nismo ni mogli očekivati puno bolje. Srbija i Mađarska su vrh Svjetskog vaterpola, no smatram da imamo snage da ako budemo kompletni napravimo dobar rezultat.

– Bit će ovo zaista teška utakmica u Grčkoj. Idemo na put oslabljeni, bez Andra Bušlje i Sandra Sukna. Moramo zaigrati kao protiv Slovačke i bit ćemo na dobrom putu, izjavio je kapetan Josip Pavić i dodao

– Nemam posebnih komentara na ždrijeb, takav je kakav je i možemo svakog dobiti. Trebali bi biti što bolji u skupini da bi nam u slučaju prolaska dalje bilo što lakše!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.