Ivica Tucak objavio putnike za EP i najavio: Skupina nam je zahtjevna, Srbija djeluje moćno

Ivica Tucak objavio putnike za EP i najavio: Skupina nam je zahtjevna, Srbija djeluje moćno

- Spremni smo i zadovoljni smo odrađenim pripremama. Trinaest igrača koji putuju na Europsko prvenstvo najbolje su rješenje u ovom trenutku. Nažalost, Kristijan Milaković ne putuje s nama, rekao je hrvatski izbornik

Josip Pavić i Ivica Tucak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija odlazi na Europsko prvenstvo u Budimpešti koje se igra od 14. do 27. srpnja 2014. Izbornik Ivica Tucak predstavio je igrače koji odlaze u Mađarsku. Hrvatska je u skupini B, zajedno s aktualnim svjetskim prvacima – domaćinima Mađarima, Francuskom, Njemačkom, Srbijom i Španjolskom.

Za novu medalju borit će se golmani Josip Pavić i Marko Bijač, centri Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi Ivan Milaković, Andro Bušlje i Ivan Buljubašić, vanjski igrači Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Maro Joković, Luka Bukić i Duje Živković.

– Spremni smo i zadovoljni smo odrađenim pripremama. Trinaest igrača koji putuju na Europsko prvenstvo najbolje su rješenje u ovom trenutku. Nažalost, Kristijan Milaković ne putuje s nama. Skupina nam je zahtjevna, Srbija u ovom trenutku djeluje zaista moćno, no tu su i druge reprezentacije, a svaka ima priliku za dobar rezultat. Ne smijemo zanemariti ni Francusku niti Njemačku. Ne smijemo ih podcijeniti. Vjerujem da  možemo napraviti dobar rezultat, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

– Atmosfera u momčadi je odlična, jedva čekamo odlazak u Budimpeštu i prve utakmice. Pozvao bih još jednom sve navijače; Mađarska je blizu Hrvatske, dođite i podržite nas u novoj borbi za medalje, – izjavio je kapetan Josip Pavić.

Višegodišnje partnerstvo Hrvatske vaterpolske reprezentacije i B.net-a potvrđeno je novim ugovorom koji je potpisan u prostorijama Hrvatskog vaterpolskog saveza, a kojega su potpisali glavni tajnik HVS-a Renato Živković i član Uprave Vipneta Adrian Ježina, koji je tom prilikom istaknuo:

– Zadovoljstvo mi je potvrditi da B.net ostaje dijelom hrvatske vaterpolske obitelji. Iza nas i vaterpolskog saveza stoji  više godina uspješne suradnje i sretan sam što nastavljamo zajednički doprinositi razvoju našeg najtrofejnijeg momčadskog sporta. Barakudama želim puno sreće na Europskom prvenstvu u Budimpešti i vjerujem da će se kući vratiti bogatiji za još jednu medalju!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.