Ivica Tucak: Mađarsku moramo pobijediti, nema popravnog ispita

Ivica Tucak: Mađarsku moramo pobijediti, nema popravnog ispita

- Zdravlje je ono što me najviše brine kaže Tucak. Utakmica se igra u utorak u Šibeniku od 18 sati

Ivica Tucak

Hrvatsku vaterpolo reprezentaciju u utorak od 18 sati očekuje teška utakmica u Šibeniku. U drugom kolu Svjetske Lige momčad izbornika Ivice Tucka ugostiti će Mađarsku,  svjetske prvake iz Barcelone. U prvom kolu Hrvatska je u Zagrebu izgubila od Grčke 11:12 nakon izvođenja peteraca. Iako su hrvatski vaterpolisti 2013. godinu zaključili porazom, izbornik Tucak kaže:

– Smatram da je prošla sezona bila zaista uspješna za hrvatski reprezentativni vaterpolo. Ostvarili smo zacrtane cileve osvajanjem zlata na Mediteranskim igrama i bronce na Svjetskom prvenstvu u Barceloni. Ovim smo rezultatima ostali u samom vrhu svjetskog vaterpola, zadržali kontinuitet te uspješno odradili neophodnu smjenu generacija nakon OI u Londonu.

Tucak  je preuzeo reprezentaciju upravo nakon što je pod vodstvom Ratka Rudića osvojila zlatnu medalju u Londonu i tako naslijedio ogroman teret i to bez nekih od ključnih igrača koji su se velikim uspjehom na OI odlučili odlučili oprostiti od reprezentacije (Hinić, Barać, Vićan, Bošković, Burić). Prva sezona nije dobro počela. Hrvatska je poražena u bazenu na Savi od Crne Gore. Ova je slično krenula.

– Tada smo izgubili od momčadi koja je, na kraju, osvojila srebro na SP. Trenutno mi je najvažnije da budemo zdravi jer znanja i motivacije nam ne nedostaje da bi nastavili tamo gdje smo stali. Zdravlje je ono što me najviše brine. Ne možemo računati na Josipa Pavića i Maru Jokovića zbog ozljeda dok Ivan Buljubašić i Ivan Milaković nisu u potpunosti oporavljeni. To se svakako odrazilo na utakmicu protiv Grčke. Mi nismo odigrali briljantno ali smo imali povoljan rezultat do samog kraja kad smo primili gol 3 desetinke prije sirene. Uzeli smo tako samo bod, ali idemo dalje,  rekao nam je izbornik uoči druge utakmice Svjetske lige.

Okupljanje reprezentacije na rasporedu je u nedjelju a već u utorak slijedi nastup protiv Mađara. Sve se to dešava nekoliko dana nakon teških gostovanja hrvaatskih klubova u Evropi.

– Uistinu je raspored Svjetske lige takav da ne ostavlja puno vremena za pripreme. U ovim trenucima i s problemima koje imamo, takav tempo nam ne ide u prilog, iako je, natavno, i drugima tako. Za utakmicu protiv Mađarske nema popravni ispit te u slučaju nepovoljnog rezultata oprostit ćemo se od Svjetske  lige.  Naš prioritet za ovu sezonu ostaje Europsko prvenstvo do kojeg ćemo, nadam se, svi biti zdravi, da bi mogli biti tamo gdje nam je mjesto. Ova situacija ima i pozitivnu stranu. Naime, otvorila su se vrata mladim igračima kojima se pruža prilika da se dokažu. Marko Bijač izrastao je u vrhunskog vratara a tu su još Bukić, Vukičević, Visković, Krapić, Živković, Lončar, Macan, Kristijan Milaković… To je budućnost našeg vaterpola za koju ne moramo strahovati, zaključio je Ivica Tucak.

U utoak, dakle, Ivica Tucak nastupa pred svojim Šibenčanima, prvi put kao izbornik reprezentacije: «Drago mi je zbog grada i ljudi koji u Šibeniku vole vaterpolo i siguran sam da će nam njihova podrška pomoći u ovoj važnoj utakmici protiv svjetskih prvaka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.