Ivica Tucak za Svjetski kup okupio pomlađenu reprezentaciju: ‘Moram odmoriti glavne igrače’

Ivica Tucak za Svjetski kup okupio pomlađenu reprezentaciju: ‘Moram odmoriti glavne igrače’

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u Šibeniku je na dvodnevnim pripremama za FINA Svjetski kup koji se idućeg tjedna igra u Kazahstanu. Izbornik Tucak na daleki put vodi pomlađenu reprezentaciju

Hrvatski vaterpolisti na pripremama u Šibeniku/foto: Martina Japundžić

Hrvatski vaterpolski reprezentivci okupili su se u Šibeniku na dvodnevnim pripremama za FINA Svjetski kup koji se idući tjedan igra u dalekom Kazahstanu. Izbornik Ivica Tucak nakon napornih priprema i Europskog prvenstva veći dio reprezentacije odmara, a na Svjetski kup pozvani su mlađi igrači koji su već bili ili kucaju na vrata A reprezentacije.

Za Hrvatsku će u Kazahstanu nastupiti: vratari Marko Bijač i Ivan Marcelić te Ivan Buljubašić, Krisatijan Milaković, Ivan Milaković, Marino Divković, Marko Macan, Duje Živković, Ante Visković, Luka Bukić, Anđelo Šetka, Ante Vukičević i Petar Muslim.

– Okupili smo se u Šibeniku u pomlađenom sastavu. Zaista moramo odmoriti igrače koji su već godinama cijelo ljeto na raspolaganju reprezentaciji. Imali smo mali problem sa centrima, nema Lončara i Geratovića na koje smo računali pa smo naknadno pozvali mladog Marina Divkovića – izjavio je Tucak.

Dodao je kako u Kazahstanu očekuje dobru igru premda nije imao previše vremena za kvalitetne pripreme.

– Ne znam s kakvim kadrom dolaze druge reprezentacije, no kako smo čuli niti oni nisu u najjačim sastavima.

Kapetan Ivan Buljubašić poručio je da reprezentativci neopterećeni putuju u Kazahstan.

– Pokušat ćemo ostvariti što bolji rezultat. Drago mi je da su priliku dobili mladi igrači kojima je ovo odlična prilika za dokazivanje – izjavio je Buljubašić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.