Ivica Zubac u L.A. Lakersima

Ivica Zubac u L.A. Lakersima

NBA draft: Benderu i Žižiću pridružio se i treći Hrvat

Ivica Zubac / Foto: FIBA

Nakon što su na ovogodišnjem NBA draftu svoje mjesto u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu pronašli Dragan Bender, kojeg je izabrao Phoenix Suns (4.pick drafta) i Ante Žižić (23.pick) koji odlazi u Boston Celticse, 19-godišnji Ivica Zubac, kao treći hrvatski pulen koji je otišao preko „velike bare“ potpisao je trogodišnji ugovor za slavnu momčad iz Los Angelesa.

U utorak je i službeno predstavljen u Los Angeles Lakersima gdje će nositi broj 40. Prilikom predstavljanja Zubac je naveo kako je presretan što su mu se ostvarili snovi te da mu sad preostaje dokazati da zaista i pripada najjačoj ligi svijeta.

– Osjećam se odlično i uzbuđeno. Nisam mogao ni misliti da ću igrati za LA Lakerse. To su sve bili snovi, ali ako se dovoljno radi i trudi i snovi se ostvare – rekao je Zubac u izjavi za portal Scena.hr.

Mladom košarkašu, baš kao i ostatku hrvatskog, možemo konstatirati – sve brojnijeg NBA jata možemo samo poželjeti puno sreće i uspjeha u daljnjoj karijeri; dok hrvatski ljubitelji američke košarke mogu uživati u činjenici kako su dva od tri naša košarkaša završila pod svjetlima velike pozornice dva najtrofejnija NBA kluba.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.