Ivici Oliću prigodan poklon za 100. nastup za reprezentaciju

Ivici Oliću prigodan poklon za 100. nastup za reprezentaciju

Debitirao je "Ola" 2002. protiv Bugarske a 'stotku' je zaokružio na San Siru protiv Italije...

Davor Šuker, predsjednik HNS-a te novoizabrani član Izvršnog Odbora Uefe, uručio je Ivici Oliću dres s brojem 100 povodom 100 nastupa za Hrvatsku reprezentaciju.

“Ta brojka od sto nastupa nije mi bila toliko važna, ali razgovarao sam s izbornikom Kovačem, Srnom, i Šimunićem, a oni su mi rekli da je to velika stvar” kaže Ola, te dodaje: “Poslije SP-a u Brazilu imao sam namjeru oprostiti se od reprezentacije. Moja volja i želja nikada nisu bili upitni, samo se nisam želio nametati!”

Ivica Olić jedan je od miljenika navijača, bez obzira za koga igrao (Marsonia, Zagreb, Dinamo, CSKA Moskva, HSV, Bayern, Wolfsburg), a za nacionalnu vrstu debitirao je 2002. godine protiv Bugarske.

“Nikada se nisam opterećivao brojem utakmica za reprezentaciju niti mi je to bio primaran cilj da dođem do stotke. Bitno mi je bilo da igram dok me tijelo služi i, eto, tako sam došao do sto”, kaže dobro raspoloženi Olić.

U svojoj karijeri Ola je dosta toga proživio: “Najdraža utakmica mi je ona protiv Italije. To je bio, rekao bih, početak moje karijere. Što se tiče najtežeg trenutka, onda je to bez imalo dvojbe poraz od Turske na Euru 2008. godine. To me dotuklo”, i naglašava “Taj poraz je toliko bio bolan da se niti mjesec dana kasnije nisam mogao posvetiti nogometu. Dva puta sam gubio u finalu Lige prvaka, ali poraz od Turske je bio najteži”.

O igračkoj mirovini još ne razmišlja: “Bez obzira na 100 nastupa, još uvijek dolazim na reprezentativna okupljanja s velikim elanom i u svakom ću sljedećem opet dati sve od sebe!”

Na kraju ističe: “Primjer borbenosti za mene je i kapetan Srna, a baš svi uvijek daju svoj maksimum. Počevši s Norveškom, gdje želimo nova tri boda na putu prema EP-u!”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.