Ivković: “Kek ovaj put nije imao mjeru”

Ivković: “Kek ovaj put nije imao mjeru”

Tomislav Ivković komentirao je ponašanje Matjaža Keka nakon sporne utakmice Lokomotive i Rijeke

Tomislav Ivković/Foto: nklokomotiva.hr

Kontroverze nakon utakmice Lokomotive i Rijeke se ne stišavaju. Tomislav Ivković, trener Lokomotive, razočaran je ponašanjem i riječima trenera NK Rijeke, Matjaža Keka. Spornih situacija poput zaleđa i nepriznatnog pogotka svakako je bilo, a Riječani su prije par tjedana rekli kako nikad od njih nećemo čuti komentare oko suđenja. Ipak, ta praksa se promijenila u ponedjeljak nakon utakmice kada je Kek verbalno napao linijskog suca Dražena Fejera, ali pokudio članove riječkog tabora, Ivana Mancea i Srećka Jurčića na sveopćoj rezigniranosti i mirnog gledanja na cijeli splet događaja.

Kek je do sada često bio neutralan i nije volio komentirati suđenje, ali očito je da se u ponedjeljak dogodilo nešto na što nije mogao samo šutjeti i gledati. Izrazio je sumnju u spletke prije utakmice, komentirao je loš travnjak i uvjete te napao igrače i struku Lokomotive, a Ivković nije ostao nijem na sve izrečeno: “Toliko mu toga smeta u hrvatskom nogometu, a nigdje nije dobio toliko novaca koliko u Rijeci. Gledajte, ako je čovjek imao informaciju da nakon pobjede Hajduka u Osijeku ide neka manipulacija, onda je trebao ići na policiju i prijaviti. U meni bi imao kolegu koji bi čvrsto stao iza njega. Mi svi živimo od nogometa, a takve ga stvari uništavaju. A ako nema nogometa, onda nema niti nas.”

Ipak, Ivković je dovoljno nijem na sve nepravilnosti u hrvatskom nogometu koje je iznijela udruga Naš Hajduk pa možemo zaključiti da sumnjamo da bi u tom slučaju stao iza Keka kada bi ovaj donio dovoljno dokaza da se nešto namiještalo. Ne zaboravimo da je Lokomotiva dovoljno kontroverzna momčad koja iza sebe ima sumnjive rezultate (pogotovo protiv starijeg brata GNK Dinama) i još sumnjivije vođenje transfer politike. Umjesto da na sudjelovanje Keka u HNL-u gleda kao na pozitivnu stvar jer je jedan od rijetkih trenera koji zna postaviti momčad koja prikazuje rijetko viđenu disciplinu i prepoznatljivost u igri, Ivković mu predbacuje visinu plaće, a identičnu ako ne i višu plaću ima on sam pa i njegov prijatelj, trener Dinama, Zoran Mamić koji sastavlja momčad po trenerskom instinktu, kojeg nema, a većinu momčadi mu čine preplaćeni stranci.

Ivković je izlaganje završio nešto pomirljivijim riječima, ali i dobro nam znanom retorikom da su krivi svi osim njih: “I sada su svi krivi osim Rijeke koja nam nije pucala na gol u drugom poluvremenu. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali u svemu treba imati mjeru koju Kek ovaj put nije imao. Od prve minute je bio nervozan kao da igramo finale Lige prvaka. Stalno neki protesti. Okej, to je njegov stil i ja to mogu prihvatiti sve do trenutka kada krene na moj klub, igrače i stručni stožer koji me okružuje. Pa čega bi se naš klupski doktor trebao sramiti? Činjenice što spašava ljudske živote.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.