Ivo prvi put u polufinalu Beča

Ivo Karlović u polufinalu Beča!

Ivo Karlović u polufinalu Beča!

Ivo Karlović/Getty Images

Našem Karloviću godine očito ne predstavljaju nikakav problem. Iako je zagazio u 38. godinu života i dalje igra odličan tenis. To je ponovo prezentirao u meču protiv skoro dvostruko mlađeg Rusa Karena Khachanova (20). U dvoboju koji je trajao gotovo dva i pol sata opet smo svjedočili drami jer je Ivo opasno visio u drugom setu.

Prvi i drugi set su otišli u tie-break, kako to već inače priliči Karloviću. Oba tenisača su držala svoje početne udarce i teško dolazili do prilike za ’break’. Prvi set je otišao na stranu ruskog tenisača kojeg osvaja sa 7:5 u trinaestoj igri.

Međutim, u drugome je setu Karlović bio blizu ispadanja s turnira. Naime, Khachanov je bio poveo, opet u ’tie-breaku’, s 5:3 nakon Karlovićeve dvostruke pogreške na servisu. Naš Ivo se ponovo vraća i preokreće rezultat u svoju korist. Kod 6:5 za našeg tenisača Khachanov radi dvostruku pogrešku na svom servisu i gubi ga sa 7:5.

Treći set otvara Ivo i lagano osvaja prvi gem, da bi potom već u sljedećem gemu oduzeo servis mladom Rusu. Karlović suvereno drži svoj servis ne dopuštajući nikakva iznenađenja te osvaja treći set sa 6:3, odnosno osvaja meč.

U pobjedi je Karlović ugradio čak 29 aseva i imao je visok postotak prvog servisa (86%). Za finale će se Karlović sučeliti s boljim iz dvoboja između Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge i Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa.

ATP Beč – rezultati četvrtfinala:

Ivo Karlović (Hrv/8) – Karen Khachanov (Rus) 6:7 (5), 7:6 (5), 6:3

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.