Ivona Tubić nakon EP-a u karateu za portal HR: Ovo je bila moja treća sreća

Ivona Tubić nakon EP-a u karateu za portal HR: Ovo je bila moja treća sreća

- Biti treći u Europi nije mala stvar i trud se napokon isplatio. Prošle dvije godine gubila sam u polufinalu , kaže Ivona

Ivona Tubić/Lario Tus

Hrvatska karate reprezentacija s Europskog prvenstva iz Finske vratila se s odličnim rezultatima, jednom zlatnom i četiri brončane medalje. U reprezentativnoj ekipi karatistica, ovaj put iskazale su se zlatna Ana Lenard u kategoriji do 61 kilograma i brončana Ivona Tubić u kategoriji do 68 kilograma. Za Hrvatsku reprezentaciju, najmlađa karatistica ekipe, Ivona Tubić kaže:

– Naravno da smo presretni zbog medalje, kako ja, tako i ekipa. Možda će se smatrati da smo podbacile jer smo prošlogodišnje europske prvakinje, a sada smo, neki bi rekli, osvojile samo brončanu medalju. No, treba naglasiti da je svaki turnir iznova i da sve ekipe dobro rade. Spomenimo i intenzivnije pripreme koje traju po tri mjeseca sa dva treninga dnevno i više, i dokazalo se da sve ekipe diljem svijeta sve više napreduju. Sam primjer je i domaćin Finska koja je ove godine bila u finalu, a dugo nisu osvojili medalju u ekipnom natjecanju. Zaista, nitko neće pasti pred vama samo zato što ste europski prvaci, već je to samo dodatni motiv da skinete neki skalp i pobijedite. Lakše je osvojiti novu medalju, nego obraniti ono što ste već osvojili. Nama je ovo četvrta medalja za redom u ekipnom natjecanju, te kontinuitet na samom vrhu u europskom karateu pokazuje našu kvalitetu.

Ivona veliko zadovoljstvo iskazuje i za postignuće u pojedinačnom djelu natjecanja:

– Što se tiče pojedinačnog djela, mogu reći da sam zadovoljna. Biti treći u Europi nije mala stvar i trud se napokon isplatio. Prošle dvije godine gubila sam u polufinalu i mogu reći da je ovo bila treća sreća i da sam napokon osvojila tu brončanu medalju, kaže Ivona

Dvadeset i drugo po redu Svjetsko prvenstvo u karateu održat će se od 5. do 9. studenog u njemačkom Bremenu na kojem će se okupiti najbolji natjecatelji svijeta, a što Ivona očekuje?

– Sada slijedi malo odmora, te kreću pripreme za svjetsko prvenstvo na kojem se nadam da ćemo dostići tu najvišu stepenicu i osvojiti dugo priželjkivano zlato. Naravno, pred nama predstoji puno mukotrpnog rada kao i dosad. Međutim, ne samo da imamo potporu cijelog Saveza i stručnog tima, već se treneri zaista trude i roditelji nas podržavaju pa mislim da neće biti problema u pripremnom dijelu nego u samom natjecanju. Trebamo dati sve od sebe kao i svaki put i ne smijemo nikoga podcijeniti jer, kao što sam napomenula, svi zaista brzo napreduju. Nadamo se najboljemu, zaključila je Ivona Tubić.