Ivona Tubić nakon EP-a u karateu za portal HR: Ovo je bila moja treća sreća

Ivona Tubić nakon EP-a u karateu za portal HR: Ovo je bila moja treća sreća

- Biti treći u Europi nije mala stvar i trud se napokon isplatio. Prošle dvije godine gubila sam u polufinalu , kaže Ivona

Ivona Tubić/Lario Tus

Hrvatska karate reprezentacija s Europskog prvenstva iz Finske vratila se s odličnim rezultatima, jednom zlatnom i četiri brončane medalje. U reprezentativnoj ekipi karatistica, ovaj put iskazale su se zlatna Ana Lenard u kategoriji do 61 kilograma i brončana Ivona Tubić u kategoriji do 68 kilograma. Za Hrvatsku reprezentaciju, najmlađa karatistica ekipe, Ivona Tubić kaže:

– Naravno da smo presretni zbog medalje, kako ja, tako i ekipa. Možda će se smatrati da smo podbacile jer smo prošlogodišnje europske prvakinje, a sada smo, neki bi rekli, osvojile samo brončanu medalju. No, treba naglasiti da je svaki turnir iznova i da sve ekipe dobro rade. Spomenimo i intenzivnije pripreme koje traju po tri mjeseca sa dva treninga dnevno i više, i dokazalo se da sve ekipe diljem svijeta sve više napreduju. Sam primjer je i domaćin Finska koja je ove godine bila u finalu, a dugo nisu osvojili medalju u ekipnom natjecanju. Zaista, nitko neće pasti pred vama samo zato što ste europski prvaci, već je to samo dodatni motiv da skinete neki skalp i pobijedite. Lakše je osvojiti novu medalju, nego obraniti ono što ste već osvojili. Nama je ovo četvrta medalja za redom u ekipnom natjecanju, te kontinuitet na samom vrhu u europskom karateu pokazuje našu kvalitetu.

Ivona veliko zadovoljstvo iskazuje i za postignuće u pojedinačnom djelu natjecanja:

– Što se tiče pojedinačnog djela, mogu reći da sam zadovoljna. Biti treći u Europi nije mala stvar i trud se napokon isplatio. Prošle dvije godine gubila sam u polufinalu i mogu reći da je ovo bila treća sreća i da sam napokon osvojila tu brončanu medalju, kaže Ivona

Dvadeset i drugo po redu Svjetsko prvenstvo u karateu održat će se od 5. do 9. studenog u njemačkom Bremenu na kojem će se okupiti najbolji natjecatelji svijeta, a što Ivona očekuje?

– Sada slijedi malo odmora, te kreću pripreme za svjetsko prvenstvo na kojem se nadam da ćemo dostići tu najvišu stepenicu i osvojiti dugo priželjkivano zlato. Naravno, pred nama predstoji puno mukotrpnog rada kao i dosad. Međutim, ne samo da imamo potporu cijelog Saveza i stručnog tima, već se treneri zaista trude i roditelji nas podržavaju pa mislim da neće biti problema u pripremnom dijelu nego u samom natjecanju. Trebamo dati sve od sebe kao i svaki put i ne smijemo nikoga podcijeniti jer, kao što sam napomenula, svi zaista brzo napreduju. Nadamo se najboljemu, zaključila je Ivona Tubić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.