Ivona Tubić za portal HR: Nadam se da ću uz malo sreće osvojiti medalju na EP-u

Ivona Tubić za portal HR: Nadam se da ću uz malo sreće osvojiti medalju na EP-u

- Svakodnevni treninzi postali su intenzivniji sredinom veljače, što se vidi i po rezultatima naše reprezentacije, kaže Ivona

Ivona Tubić/Lario Tus

Riječka karatistica Ivona Tubić, jedna je u nizu talentiranih sportaša koja se može pohvaliti posebnim priznanjem za postignute sportske uspjehe u 2013. godini  koje joj je dodijelila Primorsko–goranska županija.  Seniorka Karate kluba Volosko, uoči turnira u Čačku koji će se održati 12. i 13. travnja, za Hrvatsku reprezentaciju kaže:

– Ova nagrada mi je veliki poticaj za dalje i drago mi je da su se počeli pratiti naši rezultati, budući da karate nije olimpijski sport. Također, predstavlja da se počeo cjeniti sam sport i to mi je daljna motivacija za nove uspjehe.

Prva mjesta u kategoriji do 68 kilograma i u borbama ekipno bile su samo uvod u ono što dolazi.

– Svakodnevni treninzi postali su intenzivniji sredinom veljače, što se vidi i po rezultatima naše reprezentacije. Slijede nam završne pripreme od 10. do 17. travnja i turnir u Čačku. Kao i svaki turnir, to mi je priprema za veća natjecanja i prilika da vidim vlastite pogreške te na što paziti ili eventualno popraviti u svom nastupu. Bliži nam se i Europsko prvenstvo u svibnju na kojem ću dati sve od sebe, kao i cijela ekipa te se nadam da ćemo uz puno truda i malo sreće držati medalje u rukama.

Na Europskom prvenstvu uz Ivonu će još ekipno nastupiti Azra Saleš, Ana Lenard i Ana-Marija Bujas Čelan i pojedinačno Jelena Kovačević, te dečki Marko Rukavina,  Danil Domdjoni, Ante Mrvičić, Neven Martić i Vinko Ursić – Glavanović. Osim sportskih rezultata, 21 – godišnja Ivona je uzorna studentica 3. godine Pravnog fakulteta na kojem se također može pohvaliti izvrsnim uspjesima što je odraz njene snage, volje i discipline. Na pitanje kako je krenula njena sportska priča kaže:

– Svi u osnovnoj su krenuli na karate, pa sam krenula i ja. Uz karate sam paralelno trenirala i rukomet ali onda je došlo vrijeme kada je trebalo odabrati jedno od toga dvoje. Karate me oduvijek privlačilo zbog svoje specifičnosti i borilišta, a očito nisam ni pogriješila.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.