Iz HKS-a poručili: “Mi uvijek dajemo odgovore zašto netko otkazuje”

Iz HKS-a poručili: “Mi uvijek dajemo odgovore zašto netko otkazuje”

Iz Hrvatskog košarkaškog saveza imali su jasnu poruku za one koji otkazuju reprezentativna okupljanja.

Foto: Twitter

Hrvatski košarkaški savez u utorak je u zagrebačkom hotelu Antunović održao zanimljivu panel diskusiju na kojoj se raspravljalo o dvije godine uloženog truda i rada nakon odlaska dugogodišnjeg predsjednika Danka Radića.

Iz Saveza su glavnu riječ imali predsjednik HKS-a Stojko Vranković i njegov prezimenjak, glavni tajnik Joke. Predsjednik Saveza prvo se dotaknuo financija.

“Kad sam postao predsjednik Saveza, prije godinu dana imali smo veliki problem s dugovima nastalim na Eurobasketu 2015. I sada nas to brine, ali se nadam da ćemo riješiti te probleme. I da, treba nam rezultat A selekcije i sve što radimo, radimo u cilju da ga dobijemo”, kazao je za početak Stojko, dok je Joke Vranković govorio o projektu HT Premijer lige.

“Nekada su klubovi plaćali kotizaciju za natjecanja u visini od 160.000 kuna, danas je ona oko 61.000 kuna jer smo nabavili generalnog sponzora”, rekao je Joke koji se osvrnuo i na manjak hrvatskih igrača u najboljim europskim klubovima.

“Ne govorimo tu o NBA igračima jer oni su vrhunski talenti. Ostanimo kod Eurolige, tamo smo u sezoni 2001/02. imali 44 igrača, igrali su tada tu Euroligu i Cibona i Zadar, a u posljednjih šest godina, tri godine Hrvatska nije imala predstavnika u Euroligi. Uključujući posljednje dvije, a tada smo imali u Euroligi, lani pet, danas samo četiri igrača”, podvukao je glavni tajnik, dok se predsjednik Saveza za kraj osvrnuo na brojne otkaze reprezentaciji.

“Netko kaže da otkazuje zbog Ljetne lige, a onda pliva s dupinima i ne mislim da je to sve skupa bolje nego u isto vrijeme biti u reprezentaciji. Mi smo uvijek ti koji moramo davati odgovore zašto netko otkazuje, a to bi novinari trebali pitati te igrače”, zaključio je Stojko Vranković.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.