“Iz Saveza su mi rekli da nisam dovoljno dobra ni nakon povijesnog uspjeha, napuštam Hrvatsku“!

“Iz Saveza su mi rekli da nisam dovoljno dobra ni nakon povijesnog uspjeha, napuštam Hrvatsku“!

Loše vijesti za hrvatsko sanjkanje.

Foto: Facebook/ D.Trapp/

“Pitanje nije financijske prirode, već u poruci čelnih ljudi ovog sporta da mi je bolje ovu sportsku priču prekinuti ili nastaviti na nekom drugom mjestu. Nažalost, moja priča u Hrvatskoj je završila“, izjavila je Daria Obratov.

Hrvatska sanjkašica, koja je sudjelovala na Zimskim Olimpijskim igrama i napravila povijesni uspjeh za hrvatsko sanjkanje, tako je nakon nesuglasica sa Savezom morala biti primorana napustiti domovinu.

“Smatrali su da nisam dovoljno dobra za budućnost, iako sam najbolja hrvatska sanjkašica, što sam potvrdila odlaskom na ZOI. Međutim, za razliku od Hrvatske, druge zemlje prepoznale su da u meni ima dosta toga za dati ovom sportu. Lijepu ponudu sam dobila iz Nizozemske i nakon dosta razmišljanja odlučila sam se na taj korak i prihvatila ponudu“, nastavila je u obraćanju HRT-u.

Točno tjedan dana po završetku ZOI-a pričalo se da će HOO kontaktirati Matu Rimca i stručnjake s Instituta Ruđer Bošković, ne bi li se Dariji napravile kvalitetnije sanjke. No, od tada pa sve do danas suradnje nije bilo pa je Daria izgubila povjerenje u ljude u Savezu i napustila Hrvatsku.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.