Iz Splita odbili Šukerov poziv: “Razlog nedolaska je više nego očit”

Iz Splita odbili Šukerov poziv: “Razlog nedolaska je više nego očit”

Predsjednik HNS-a je na sastanak pozvao splitskog gradonačelnika i predstavnike Hajduka.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara odbio je u srijedu poziv predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera na sastanak u Zagrebu 12. prosinca ove godine na kojem bi se raspravljalo “o nogometnoj infrastrukturi”.

“Primio sam Vaše predmetno pismo, te ovim putem potvrđujem da ni ja niti bilo koji drugi predstavnik Grada Splita neće nazočiti na predloženom sastanku. Razlog našeg nedolaska je i više nego očit budući da u posljednjih pet godina niste pokazali bilo kakav interes za stanje nogometne infrastrukture u gradu Splitu,” ističe Krstulović Opara u odgovoru Šukeru.

Splitski gradonačelnik podsjeća kako je u tijeku kandidatura za izbor predsjednika HNS-a te da on smatra “nepristojnim, neposlovnim i nelegitimnim pozivati na ovakve razgovore 10-ak dana uoči izbora.”

“Ovoj prevažnoj temi valja pristupiti sustavno, s potrebnim elaboratima i financijskim planovima, što Vi niste učinili. Smatram da će po završetku izbora za predsjednika HNS-a novi predsjednik i vodstvo saveza imati legitimitet za razgovore i obećanja vezana za navedenu tematiku,” istaknuo je Krstulović Opara.

Napomenuo je kako će dati naputke Nadzornom odboru nogometnog kluba Hajduk da ne nazoči ovom sastanku.

“S obzirom na to da je Grad Split većinski vlasnik HNK Hajduk š.d.d., te jedini vlasnik stadiona Poljud, kao gradonačelnik grada Splita i predstavnik vlasnika kluba, ovim putem potvrđujem da ću dati naputak članovima Nadzornog odbora kluba da ne nazoče predloženom sastanku budući da na istom nemaju što raditi,” poručio je Krstulović Opara u dopisu Šukeru odbijajući njegov poziv na sastanak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.