Izabrana desetorka najboljih na održanom Jordan Brand košarkaškom kampu

Izabrana desetorka najboljih na održanom Jordan Brand košarkaškom kampu

Jordan Brand, ogranak NIKE, Inc., bio je domaćin 10. jubilarnog Jordan Brand Classic Europe košarkaškog kampa, koji se od 4. do 6. ožujka 2016. održavao u trening centru košarkaškog kluba Cedevita u Zagrebu na kojem su sudjelovali najbolji 16-godišnji (i mlađi) igrači iz različitih dijelova Europe.

 Svrha kampa, bila je izabrati deset najboljih sudionika koji će 15. travnja 2016. sudjelovati na velikoj međunarodnoj utakmici Jordan Brand Classica u Brooklynu, odnosno u Barclays Centru u New Yorku.

Jordan Brand je pozvao 40 najboljih europskih mladih nada iz 21 različite zemlje na trodnevni trening kamp kako bi izabrali najbolje mlade igrače. Na prestižnom kampu se učilo i pomagalo najvećim europskim košarkaškim talentima u Europi kako bi što bolje svladali razne vrste treninga, specifične kondicijske pripreme i naravno psihološku pripremu da bi bili spremni za jednu razinu više u njihovoj karijeri.

Vrhunac kampa bila je All-Star utakmica na kojoj je izabrano 10 najboljih mladih igrača koji će putovati u New York i sljedećeg mjeseca igrati 2016 Jordan Brand Classic International utakmicu. Roster za utakmicu u New Yorku bit će zaokružen s deset dodatnih igrača iz ostalih zemalja svijeta. Ovogodišnja europska MVP selekcija, odnosno deset najboljih koji putuju u New York su sljedeći: Carlos Alocen (Španjolska), Aleksandar Balcerowski (Poljska), Aleksander Ershov (Rusija), Oton Jankovic (Hrvatska, KK Cibona), Arturs Kurucs (Latvija), Joel Parra (Španjolska), Marko Pecarski (Srbija), Filip Petrusev (Srbija), Domantas Vilys (Litva) i Nikola Zizic (Crna Gora).

Mirko Novosel, član Kuće slavnih (“Hall of Fame”) i sportska direktorica marketinga Nike-a za Europu, Bliski istok i Afriku Susan Mulders, predstavili su najbolje igrače i podijelili im zaslužene nagrade.

Izabrani igrači pridružili su se prestižnoj listi bivših sudionika Jordan Brand Classica koji su igrali završne utakmice kao što su Jonas Valanciunas (Toronto Raptors/Lithuania), Enes Kanter (Oklahoma City Thunder/Turkey), Sergey Karasev (Brooklyn Nets/Russia), Nikola Mirotic (Chicago Bulls/Spain), Mario Hezonja (Orlando Magic/Croatia) i Marko Arapovic (Croatia).

Jordan Brand Classic organizira četiri uzastupne utakmice koje se sastoje od susreta New York Regional i All-American Games, gdje nastupaju najbolji mladi dječaci i djevojčice iz SAD-a. Bivši sudionici All-American-Game uključuju neke od najvećih NBA zvijezda kao sto su Chris Paul, Carmelo Anthony, Blake Griffin, LeBron James i Kevin Durant.

Za više informacija o Jordan Brand Classicu posjetite službenu web stranicu www.JordanBrandClassic.com ili pratite link JBC na Twitteru @JordanClassic.

Jordan Brand je ogranak NIKE Inc., prvoklasni brand sportske obuće, odjeće i modnih dodataka, koji je inspiriran dinamičnim nasljedstvom, vizijom i osobnom sudjelovanju Michaela Jordana. Brand je debitirao 1997. i od tada se razvio u cjelokupnu kolekciju sportske performanse i modnih proizvoda. Jordan Brand ostaje aktivan u društvu kroz korporativni odgovorni program WINGS. Wings se fokusira na inspiriranje i aktiviranje te osposobljavanje mladih kroz obrazovanje, vođenje, mentorstvo te društvo.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.