U-18 Hrvatska ragbi reprezentacija: Izabrana momčad za EP, Šimun Krmek novi kapetan

U-18 Hrvatska ragbi reprezentacija: Izabrana momčad za EP, Šimun Krmek novi kapetan

„Velika je čast i privilegija biti izabran za vođu momčadi; kapetan ima posebnu odgovornost - biti zadnji koji odustaje i prvi koji će na terenu za sobom povući sve ostale" ...

(foto: HRS)

Hrvatska U18 ragbijaška reprezentacija ove je nedjelje pobjedom u prijateljskoj utakmici protiv Novog Zagreba došla do kraja svojih priprema za Europsko prvenstvo u Slovačkoj, gdje će od 16. do 23. travnja  nastupiti u skupini sa Švicarskom, Mađarskom, Srbijom, Izraelom, Moldavijom, Bugarskom te domaćinom Slovačkom.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha, kada je naša juniorska reprezentacija u Andori bez poraza osvojila svoju Diviziju 1 Europskog prvenstva, očekivanja su svakako visoka.  Hrvatska prvenstvo otvara utakmicom protiv Bugarske na sam Uskrs, u nedjelju u 10:30 sati, a na putu do željene medalje reprezentaciju će voditi novi kapetan, Zagrebaš Šimun Krmek.

Novi kapetan Šimun-Krmek foto: Berislav Rožman

„Velika je čast i privilegija biti izabran za vođu momčadi; kapetan ima posebnu odgovornost – biti zadnji koji odustaje i prvi koji će na terenu za sobom povući sve ostale. Nadam se da ću kapetansku dužnost obaviti na najvišoj razini i razveseliti sve koji nas podržavaju“, rekao je Šimun, koji je uz svoje zamjenike, Splićanine Vinka Rudića i Ivana Bibića, među najstarijim i najiskusnijim igračima u ovogodišnjoj ekipi. S obzirom da je prošle godine u Andori bio jedan od ključnih pojedinaca, rekao nam je i kako je ekipa jednako dobra kao i prošle godine te da se svi u momčadi super slažu i nadaju ponovnom uspjehu: „Cilj je opet prvo mjesto!“.

Reprezentacija na prvenstvo kreće u subotu rano ujutro, a na popis putnika izbornik Vlado Ursić i trener Ivica Dinarina stavili su sljedeće igrače:

Matej Luketić (LOKOMOTIVA), Andrej Marko Đokić, Mišel Malenica, Marko Svaguša (MAKARSKA RIVIJERA), Borna Karapetrić, Matej Kolić (MLADOST), Dorijan Babić, Marin Ban, Dominik Fišić (NOVI ZAGREB), Ivan Brčić, Josip Jukić, Ivan Prološčić (SINJ), Mislav Abramušić, Ivan Bibić, Toma Boljat, Joško Markić, Vinko Rudić, Luka Šutić, Matej Vuko, Luka Žunić (NADA), Šimun Krmek, Antonio Ležaić, Marko Livaić, Silvio Malec, Lovro Roguljić i Petar Šuklje (ZAGREB).

foto: HRS

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.