Izabrane maskote OI i POI 2020. godine u Tokiju

Izabrane maskote OI i POI 2020. godine u Tokiju

Sviđaju li Vam se ove maskote?

Foto: Olympic / Facebook

Zimske Olimpijske igre u Pyeongchangu su završene, a organizatori onih Igara u japanskom Tokiju, koje će se održati od 24. srpnja do 09. kolovoza 2020. godine izabrali su maskote Igara. One uvelike podsjećaju na likove iz manga stripa i futurističkog su izgleda s ogromnih očima.

Maskote su izabrala djeca iz japanskih Osnovnih škola, a White likovi imaju plavi ili ružičasti dijamantni uzorak te su dobili najviše glasova, njih čak 109 041. Službena imena maskote će dobiti u kolovozu ove godine.

Organizatori su željeli da djeca biraju maskote da na taj način potaknu interes za Olimpijske igre među mladima, a samim time su osigurali i transparentnost odabira. Maskota plave boje biti će službena za vrijeme Olimpijskih, a ružičaste za vrijeme Paraolimpijskih igara.

Vrijedi spomenuti i da je dobitnu maskotu osmislio 43-godišnji umjetnik Ryo Taniguchi te kako je guvernerka Tokyja Yuriko Koike izjavila da su maskote predivne i pozvala na zadržavanje entuzijazma manje od 900 dana prije početka Igara.

Same maskote mogu donijeti ogroman prihod. Primjerice, Vinicius, maskota Igara iz Rio de Janeira 2016. godine, donijela je zaradu od 300 milijuna dolara.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.