IZBJEGNUTA SKUPINA ‘SMRTI’: Zagreb saznao protivnike u grupnoj fazi Lige prvaka!

IZBJEGNUTA SKUPINA ‘SMRTI’: Zagreb saznao protivnike u grupnoj fazi Lige prvaka!

Hrvatski rukometni prvak PPD Zagreb i ove će sezone nastupati u grupnoj fazi EHF  Lige prvaka. Zagrebaši će igrati u skupini A zajedno sa Barcelonom, Vardarom, Rhein Neckar Löwenom, Wislom Plock, Pick Szegedom, Kristanstadom i Nantesom. Zagreb je tako izvukao nešto lakšu skupinu, u skupini B, koji su mnogi već prozvali ‘skupinom smrti’ nalazi se Veszprem, Kielce, PSG, Aalborg, Meskhov Brest, Celje, Flensburg i Kiel.  Raspored odigravanja utakmica bit će objavljen  naknadno.

Ove sezone u redove Zagreba stigla su neka nova imena, poput slovenskog golmana Urha Kastelića koji će u paru s kolegom iz reprezentacije Matjažom Skokom zaustavljati protivničke igrače. U Zagreb je stigao i Josip Božić-Pavletić kojeg pamtimo za Svjetskog prvenstva u Francuskoj, osim Božića-Pavletića dres hrvatskog prvaka nosit će Tin Lučin, Matej Hristić, Valentino Ravnić i kao najveće pojačanje za nadolazeću sezonu ističe se lijevi vanjski i bivši reprezentativac Hrvatske Damir Bičanić. Osim dolazaka, klub su napustili Ivan Stevanović, Darko Cingesar, Velko Markoski i Lovro Šprem.

Hrvatski prvak je dva puta bio na vrhu Europe, 1992. i 1993. godine. Zagrebaši su čak četiri puta u povijesti bili doprvaci Europe, 1995., 1997., 1998. i 1999. godine.

SKUPINA A

1. Barcelona
2. Vardar
3. Rhein Neckar Lowen
4. PPD Zagreb
5. Wisla Plock
6. Pick Szeged
7. Kristianstad
8. Nantes

SKUPINA B

1. Veszprem
2. Kielce
3. PSG
4. Aalborg
5. Meskhov Brest
6. Celje
7. Flensburg
8. Kiel

SKUPINA C

1. Ademar Leon
2. Skjern Handball
3. Gorenje Veljenje
4. Kadetten Schaffhausen
5. Dinamo Bucuresti
6. Elverum Handball

SKUPINA D

1. Metalurg
2. Motor Zaporozhye
3. Montpellier
4. Besiktas
5. Chekhovskie Medvedi
6. Kvalifikant

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.