Izborni turnir u karateu: Poznati putnici na Svjetsko prvenstvo

Izborni turnir u karateu: Poznati putnici na Svjetsko prvenstvo

Boran Berak,Marijan Logarušić, Ante Mrvičić, Vinko Ursić-Glavanović, Ljiljana Pendić, Ana Marija Bujas-Čelan izborili su SP. Već ranije svjetsku smotru su osigurale Jelena Kovačević, Ana Lenard i Ivona Tubić

Jelena Kovačević/Sandro Donda

U subotu 27. rujna u zagrebačkoj sportskoj dvorani centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek održan je izborni turnir za odabir seniorske nacionalne karate selekcije  koja će nastupiti na 22. svjetskom prvenstvu u Bremenu (06.-09. 11.2014.).

Unatoč velikom „ pritisku“ koji je postavljen pred sportaše viđene su dobre i atraktivne  borbe, a konačni pobjednici po težinskim kategorijama su zasluženo trijumfirali te će  Hrvatsku predstavljati na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

U kategoriji seniora do 60 kg slavio je Boran Berak (TAD Rijeka) koji je u finalu pobijedio Domagoja Boršića iz osječkog Essekera. U kategoriji do 67 kg nadmoćan je bio Danil Domdjoni (Ippon Zagreb) koji je nadvisio Marka Rukavinu iz zagrebačkog Studenta. Kategorija do 75 kg je pripala Marijanu Logarušiću (Hercegovina Zagreb) koji je u finalnom srazu pobijedio klupskog kolegu Ivana Martinca.

Ante Mrvičić (Hrvatski dragovoljac,Zagreb) bio je najbolji je u konkurenciji kategorije do 84 kg pobijedivši u finalu Anđela Kvesića iz Hercegovine ,Zagreb.

U teškoj kategoriji (preko 84 kg) nadmoćan je bio član splitkog Sokola Vinko Ursić-Glavanović koji je pobijedio Domagoja Rukavca iz Hrvatskog dragovoljca.

Kod karatistica u konkurenciji do 50 kg svjetsko prvenstvo je osigurala Ljiljana  Pendić (Viktorija Rijeka) koja je slavila protiv Samoborke Zrinke Pezer. U kategoriji teškašica (preko 68 kg) najbolja je bila Ana Marija Bujas-Čelan koja je u  finalu pobijedila Anu Mariju Križan iz Hercegovine.

Potrebno je spomenuti da su plasman u Bremen već prije osigurale Jelena  Kovačević (NoKachi, Rijeka) u kategoriji do 55 kg (viceprvakinja svijeta s  prethodnog SP), Ana Lenard (Samobor) u kategoriji do 61 kg (aktualna prvakinja Europe) i Ivona Tubić (Opatija) u kategoriji do 68 kg (brončana s prethodnog  prvenstva Europe).

Idući nastup nacionalne karate selekcije biti će iduće subote na 14. Croatia openu koji će se održati u Rijeci u sportskoj centru Zamet.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.