Izbornik Babić se odlučio za Ivića i Stevanovića u prvom krugu Svjetskog prvenstva

Izbornik Babić se odlučio za Ivića i Stevanovića u prvom krugu Svjetskog prvenstva

Utakmica protiv Saudijske Arabije igra se sutra od 20:45.

Hrvatska reprezentacija stigla je jučer u francuski Rouen. Gdje će igrati sve utakmice skupine C na Svjetskom prvenstvu. Izbornik Željko Babić i Zlatko Horvat danas su  sudjelovali na konferenciji za medije uoći sutrašnje prve utakmice na prvenstvu protiv Saudijske Arabije.

Reprezentativci su tek jučer stigli u Francusku, kako i sam izbornik ističe, još će im trebati malo vremena za privikavanje.

‘Proces adaptacije je još u tijeku, posebno po pitanju termina koji su specifični. Danas nam je trening u 14 sati tako da će nam sigurno još trebati malo vremena za adaptaciju, na hotel, na hranu, na termine. Treća stvar koja je najbitnija od svega je da smo mi još u procesu odlučivanje kako ćemo nastupiti i koji igrači će u principu igrati više, odnosno manje u prvoj utakmici zato što još nismo napravili ozbiljan i jak trening s igračima koji su imali fizičke probleme zadnjih dana’, pojasnio je Babić.

Problema s ozljedama imaju Stepančić, Duvnjak, Mandalinić i Mamić, ali oni nisu upitni za sutrašnji nastup.

‘Doktori su mi potvrdili da su igrači bolje i da oni smatraju da bi danas svi igrači trebali napraviti jedan takav trening koji bi trebao biti zahtjevan. Vidjet ćemo još kakva će biti reakcija igrača kada sve to počne. Iskreno se nadam i očekujem da ćemo mi u prvoj utakmici protiv Saudijske Arabije biti kompletni i u našem najjačem sastavu. Tko i koliko minuta ne znam, ali nadam se da ćemo se uspjeti svi oporaviti i da odigramo prvu utakmicu kompletni, rekao je Babić.

Izbornik je u Francusku poveo tri vratara, ali u prvom krugu braniti će Filip Ivić i Ivan Stevanović, dok će Ivan Pešić ostati na tribinama.

‘Mislim da su dvije stvari jako bitne. Prva stvar je pristup utakmici. To je ono što ja kao izbornik moram naglasiti. Druga stvar je sedmi igrač kojeg ćemo mi danas vježbati, kada smo mi u obrani. To su dvije stvari koje su najbitnije za ostvariti pobjedu protiv Saudijske Arabije. Najvažniji je pristup i da nas ne iznenade s tim sedmim igračem jer oni su objektivno, bez podcjenjivanja, tim koji je slabiji od Hrvatske. Mi imamo jednu agresivnu zonu protiv Saudijske Arabije, jedan niži tim koji će biti dobro motiviran. Imamo i našu obranu 6-0 s kojom ćemo početi utakmicu sutra i imamo njihovog sedmog igrača. Mi ćemo na to biti spremni.’ završio je Babić.

Zlatko Horvat je dodao:

‘Trebamo imati pravi pristup, ozbiljnost i koncentraciju na terenu u toj utakmici. Ne bi bilo lijepo da ugrozimo neke planove koje smo si zacrtali. Znam da će sigurno biti teško. Saudijska Arabija igra bez pritiska i svaki ugrabljeni bok ili bolja utakmica su njima jednako kao zlato tako da moramo biti koncentrirani u potpunosti. U dva navrata imao sam priliku radit s trenerom Kljaićem i znam kako radi te kako želi da momčad izgleda, a to je agresivna, visoka obrana a takva je i Saudijska Arabija. Imati će veliki motiv napraviti nam probleme, ali mi moramo biti koncentrirani i odigrati jednu pravu utakmicu.’

Utakmica protiv Saudijske Arabije igra se sutra od 20:45.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.