Izbornik Bašić: Cilj je sazrijevanje, kroz team building dići ćemo glave

Izbornik Bašić: Cilj je sazrijevanje, kroz team building dići ćemo glave

Foto: HNS

Mladi Vatreni ostali su bez plasmana na Europsko prvenstvo nakon uzastopnih poraza od Walesa i Švedske u Rovinju. Šveđani su u petak slavili rezultatom 2:1.

Hrvatski izbornik Dario Bašić  dao je svoje viđenje utakmice: “Švedska je bila rezultatski bolja, ali moram čestitati svojim igračima na odličnoj utakmici, pogotovo u prvom poluvremenu. Imali smo tri ili četiri stopostotne šanse, kazneni udarac, no opet se pokazalo da je teško pobijediti protivnika uz toliko propuštenih prigoda. Da smo zabili, sve bi otišlo u drugom smjeru. Oni su svoju jedinu priliku iskoristili, što je značilo da se mi moramo više otvoriti i preuzeti više rizika, nakon čega su zabili i drugi. Uspjeli smo se vratiti, ali prekasno”, sažeo je hrvatski izbornik Dario Bašić.

U ponedjeljak slijedi susret s pobjednikom skupine, Portugalom.

“Portugal je sigurno najkvalitetniji u skupini, a nama će to biti motiv, pobijediti ih. Budemo li igrali kao protiv Švedske, možemo očekivati dobru utakmicu. Porazgovarat ćemo s igračima i vratiti ih u život, nije im ovo bila zadnja utakmica. Cilj je sazrijevanje, kroz team building dići ćemo glave”, zaključio je izbornik Bašić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.