Pred hrvatskom U-17 reprezentacijom kvalifikacijski je turnir za Europsko prvenstvo.

Izbornik Bašić: “Naš cilj jest plasman na EP, no idemo utakmicu po utakmicu!”

Izbornik Bašić: “Naš cilj jest plasman na EP, no idemo utakmicu po utakmicu!”

Novi izbornik vjeruje da na domaćem Europskom prvenstvu sljedeće godine može ostvariti svoj potencijal.

Foto: HNS

Hrvatski mladi reprezentativci nalaze se na pripremama u Rovinju gdje ih ove srijede očekuje početak UEFA Elitnog kola i borba za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se u svibnju održati u Azerbajdžanu.  Mladi Hrvati za Euro će se boriti s reprezentacijama Walesa, Švedske i Portugala, a nastup na europskoj smotri izborit će pobjednici skupina elitnih kola te sedam najboljih drugoplasiranih momčadi.

Izbornik Dario Bašić  prokomentirao  je i konačan popis igrača na koje računa za predstojeće Elitno kolo, a koji je objavio ovoga ponedjeljka. “Pripreme za Elitno kolo prošle su kako smo predvidjeli. Sve planirano je odrađeno, a odrađene su i dvije trening utakmice. Atmosfera u momčadi je vrlo dobra, igrači, kao i cijeli stručni stožer, znaju da je nastup na ovako velikom i važnom turniru kao što je Elitno kolo velika nagrada za njih te su svjesni da ih očekuje mnogo toga lijepoga ako se pokažemo u najboljem svjetlu te se uspijemo plasirati na Europsko prvenstvo.”

Dario Bašić protekle je godine imao priliku voditi U-17 reprezentaciju kako na Europskom tako i na Svjetskom prvenstvu, a sada je s godinu dana mlađim U-17 reprezentativcima ponovno u borbi za odlazak na veliko natjecanje. “Naravno da postoji razlika u odnosu na ekipu koja je nastupala u Čileu prošle godine. Uvijek postoji razlika između svih generacija, neovisno je li ona prethodna ostvarila velik uspjeh ili ne. Primjerice, dok 1998. godište ima svoje vrline i karakteristike, 1999. godište krase neke druge stvari “, prokomentirao je novi izbornik.

Hrvate u Elitnom kolu očekuju dvoboji na domaćem terenu i pred domaćim navijačima na stadionima Valbruna u Rovinju te Aldo Drosina u Puli. Prva utakmica Hrvatska:Wales igra se danas na stadionu u Rovinju s početkom u 15:30h.

“Podrška i bodrenje domaćih navijača koje ćemo sigurno imati, bit će našim igračima dodatan motiv, energija i snaga da se pokažu u što boljem svjetlu i naravno nagrada da ovako važan turnir mogu igrati na domaćem terenu”, zaključio je Bašić.

Foto: HNS/ U-17 Hrvatska reprezentacija

Foto: HNS/ U-17 Hrvatska reprezentacija

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.