Izbornik Ivica Tucak odredio igrače za na Euro

Izbornik Ivica Tucak odredio igrače za na Euro

Za Hrvatsku će na Europskom prvenstvu igrati: Josip Pavić, Marko Bijač, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Boris Pavlović, Maro Joković, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Luka Bukić i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Pero Kuterovac, Damir Luketić, dr. Boris Labar i Igor Pezelj.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u posljednjoj je utakmici pripremnog turnira koji se igrao u Dubrovniku pobijedila reprezentaciju Crne Gore rezultatom 7:5 (3:0, 0:1, 3:2, 1:2). Po dva gola za Hrvatsku dali su Sandro Sukno, Luka Lončar i Maro Joković, dok je jedan postigao Luka Bukić.

“Odigrali smo jako dobru utakmicu u generalnoj probi pred Europsko prvenstvo. Pobijediti Crnu Goru svaki put je jedan veliki rezultat. Nema veliki rezultatski značaj alli smo prikazali jednu zaista odličnu igru. To je ona Hrvatska kako bi trebala izgledati u Beogradu, rasplivana, u obrani jako agresivna, pokretljiva, sa dosta prilika i postizanje zgoditaka iz kontra napada. To je ono što do sad nije krasilo igru hrvatske reprezentacije. Nadam se da smo pokazali jednu dobru igru. Generalna proba pred odlazak na Europsko prvenstvo je uspjela, ovo bi trebao biti smjer kako bi trebala izgledati naša igra u Beogradu!“– izjavio je izbornik Ivica Tucak.

U prvoj utakmici drugog dana ovog pripremnog turnira Hrvatska je poražena od reprezentacije Njemačke rezultatom 10:9 (2:1,4:3,2:3,2:2). Najbolji u hrvatskim redovima, s po dva gola, bili su Sandro Sukno, Ante Vukičević i Maro Joković, dok su po jedan dali Damir Burić, Antonio Petković i Luka Lončar. Potsjetimo, prvog dana turnira u Gružu, Hrvatska je pobijedila Brazil rezultatom 12:8.

“Bilo je oscilacija tijekom turnira, ali to je i očekivano. Još smo na visokom radu snage i intenzitetu treninga. Protiv Njemačke smo kiksali, sve smo analizirali, protiv Crne Gore je bilo mnogo bolje. Sad očekujemo malo osvježenja i malo zadnjih taktičkih usavršavanja za Srbiju i bit ćemo spremni za otvaranje Europskog prvenstva!” – izjavio je reprezentativac Sandro Sukno.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.