KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO U NJEMAČKOJ

IZBORNIK MRĐEN NAJAVIO KVALIFIKACIJSKI SUSRET PROTIV SLOVENIJE

IZBORNIK MRĐEN NAJAVIO KVALIFIKACIJSKI SUSRET PROTIV SLOVENIJE

Susret je na rasporedu 10.06.2016. u dvorani Gradski vrt u Osijeku

Photo: Facebook HRS

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija u Gradu na Dravi igra kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo protiv Slovenije.

Uoči utakmice izbornik Mrđen, te reprezentativke Kožnjak i Benko najavili su sutrašnju utakmicu koja je na rasporedu u 18:00 h.

U ovom trenutku me najviše brine što je s Krsnik i Marić. One su se povrijedile na utakmici protiv Švedske. Sve je to još uvijek neizvjesno. Obje su odigrale dobru utakmicu protiv Švedske, Žana u napadu 11 golova, a Dora u obrani uvijek dobra i prebitan nama igrač u obrani. A pričali smo i koliko je bitna i sada ako u jedan i po trening budemo morali promijeniti, to nam sigurno ne ide na ruku. Ipak mislim da je opterećenje na njihovoj strani. Ne zato što mi nećemo, hoćemo i pogotovo kad igramo doma nema šanse da se tako ne postavimo. Trebamo imati 158 minuta isključenja i s malo tehničkih grešaka. One su sad sigurno uvjerenije da to mogu proć i da je sve skupa na njihovoj strani i da im je olakšan put na Svjetsko“, rekao je izbornik na konferenciji za novinare.

Benko  vjeruje da će reprezentacija dati sve od sebe kako bih upisala pobjedu u kvalifikacijskom susretu:

Mi smo prvi put u ovakvom sastavu. Istina je da je to mali broj treninga i pokušavali smo se uigrati koliko je god to moguće. Mislim da uz ovakvu mladost i poneko iskustvo, nitko nam ne može oduzeti da se borimo i da trčimo. Mislim da su njihovi glavni aduti polukontre i kontre koje trebamo zaustaviti. Ekipa Slovenije iza sebe ima uzlaznu putanju. Sve igračice igraju u dobrim klubovima, iskusne su i imaju iza sebe dobru sezonu. Mislim da će biti dosta teško, ali kao što sam rekla, uz našu volju i maksimalnost probat ćemo dati sve od sebe“.

Kožnjak smatra da agresivnošću u obrani mogu poremetiti napad Slovenki:

Mislim da od prve minute moramo biti agresivne u obrani da bi njima malo poremetili napad, jednostavno ih gurati izvan devet metara i ne dopustiti neke glupe greške u obrani. U napadu moramo biti koncentrirane i odigrati akcije koje smo ovih dana radili i za koje smo se pripremali. Htjela bih da igramo uz punu dvoranu i pozivam sve da nas podrže i da ih bude u što većem broju jer nama će to puno pomoć“.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.