Izbornik Mrđen obznanio popis igračica ususret kvalifikacijama za EP

Izbornik Mrđen obznanio popis igračica ususret kvalifikacijama za EP

Na popisu izbornika Gorana Mrđena nalazi se 20 rukometašica, dok se još sedam djevojaka našlo u pričuvi.

Andrea Penezić/Foto http://huncro2014.ehf-euro.com

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija se nakon debakla na domaćem Europskom prvenstvu gdje je kao posljednja ispala već u skupini, polako zagrijava za nadolazeće susrete protiv Slovenije i Makedonije kojima će otvoriti kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Švedskoj 2016. godine.

Tim povodom, izbornik Goran Mrđen je objavio popis od 20 igračica koje će konkurirati za dvoboje 7. i 10. listopada u Umagu i Skoplju. Okupljanje reprezentacije je zakazano za 4. listopad u Zagrebu i trajati će sve do 12. kada će se igračice ponovno posvetiti klupskim obavezama i startu Lige prvakinja.

Na popisu izbornika koji je zamijenio Vladimira Canjugu nakon prošlog Eura nije bilo previše iznenađenja, a najviše igračica broji hrvatski prvak Podravka, njih čak sedam: Marta Žderić (Budućnost), Jelena Grubišić (CSM Bucuresti), Ivana Kapitanović (Podravka), Ekaterina Nemaškalo (Podravka), Tea Grubišić (Ardesen GSK), Ana Nikšić (Podravka), Nataša Janković (Ardesen GSK), Josipa Jerčinović (Zamet), Vesna Milanović-Litre (Krim Mercator), Katarina Ježić (HCM Baia Mare), Dragica Džono (Podravka), Andrea Penezić (Vardar), Sonja Bašić (Ipress Center-Vac), Maja Kožnjak (Kastamonu B. Genclink SK), Žana Marić (KGHM Metraco Zaglebie Lubin), Lana Franković (Podravka), Ćamila Mičijević (Zamet), Selena Milošević (Podravka), Dora Krsnik (Podravka), Ivana Dežić (Podravka).

U pričuvi će svoju priliku čekati sedam igračica ukoliko se dogodi nenadana ozljeda neke od ranije pozvanih igračica za važne reprezentativne akcije u listopadu, a to su: Gabrijela Bešen (Sesvete Agroproteinka), Anita Gaće (Ankara Yenimahalle BSK), Aneta Benko (Sesvete Agroproteinka), Andrea Čović (Vardar), Marijeta Vidak (Podravka), Valentina Blažević (Sesvete Agroproteinka), Kristina Plahinek (Zamet) i Katarina Pavlović (HSG Bloomberg-Lippe).

Hrvatska se nalazi u četvrtoj od sedam kvalifikacijskih skupina zajedno sa tri države iz bivše Jugoslavije. Osim Slovenije s kojom igraju 7. listopada u Umagu te Makedonije s kojom će snage odmjeriti u Skoplju tri dana kasnije, izabranice Gorana Mrđena će igrati još protiv Crne Gore.

Na Europsku smotru koja će se igrati u pet švedskih gradova, Stockholmu, Kristianstadu, Malmöu, Helsingborgu i Goteborgu, plasirati će se prve dvije reprezentacije iz svake skupine kao i jedna najbolja trećeplasirana.

Osim u listopadu, rukometašice će snage odmjeravati u još dva termina. Prvi od njih je u ožujku (9.-13.), a drugi u lipnju (1.-5.) sljedeće godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.