Izbornik Petrović prokomentirao ‘slučaj Hezonja’

Izbornik Petrović prokomentirao ‘slučaj Hezonja’

Foto: Aleksandar Petrović/HKS

Jučer je odjeknula vijest kako Mario Hezonja, hrvatski košarkaški reprezentativac i član NBA momčadi Orlando Magica, ne planira sudjelovati na predstojećem Europskom prvenstvu, kako bi što spremniji dočekao novu NBA sezonu. Hezonja je to natuknuo u razgovoru za jedan turski internetski portal, a njegove frustracije ponajprije proizlaze iz loše sezone koju ima u redovima Orlanda.

‘Slučaj Hezonja’ je tako u par rečenica prokomentirao i izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović, koji je u izjavi za HRT rekao:

“Nemam o tome nikakav komentar, ne želim raditi priču od toga, treba pustiti vrijeme da prođe. Nismo se čuli, nemamo neki vid komunikaciju u tom kontekstu. On je poslao tu poruku, ali ja ne mislim na to reagirati, nego ću ga zvati nakon dva-tri mjeseca, kad se sve to smiri. Očigledno je frustriran, ali nema smisla da ja sad iznosim te stvari javno. Dečko je povrijeđen svojim statusom u Orlandu i želi to riješiti.”

Iz izjave izbornika Petrovića je vidljivo kako on sam nije htio dodatno nalijevati ulje na vatru, te se odlučio za rezerviraniji pristup, a koliko je to dobra odluka izbornika, pokazati će vrijeme. Podsjetimo, Eurobasket je na rasporedu od 31. kolovoza do 17. rujna, a zajednički domaćini su Finska, Izrael, Rumunjska i Turska.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.