Izbornik pokazao veliko poštenje: “Nije tražio ugovor ni nagradu!”

Izbornik pokazao veliko poštenje: “Nije tražio ugovor ni nagradu!”

Predsjednik HNS-a Davor Šuker nije htio razgovarati o scenariju ako se Hrvatska ne plasira u Rusiju.

foto: http://hns-cff.hr

Zlatko Dalić ostaje za kormilom reprezentacije u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji, a utakmica će se igrati u Zagrebu, odlučio je Izvršni odbor HNS-a na današnjoj sjednici u Zagrebu.

Izvršni odbor HNS-a je podržao Dalića koji će Hrvatsku voditi i u dodatnim kvalifikacijama za SP. Nakon te dvije utakmice ponovo će sjesti za stol i razgovarati o produžetku suradnje.

“Dalić će biti izbornik do kraja ovih kvalifikacija, a poslije toga ćemo pričati o budućnosti,” istaknuo je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Naglasio je kako Dalić nije dobio ugovor, niti će dobiti nagradu, a za predstojeće utakmice sam će birati svoje suradnika.

“Dalić je sve prihvatio. Koliko je bio pošten najbolje pokazuje što za ove dvije utakmice neće dobiti ni ugovor, neće dobiti nikakvu nagradu. Bitno je da on sada ima mirnoću,” dodao je Šuker.

Na pitanje hoće li se Daliću ponuditi ugovor u slučlaju neuspjeha, Šuker je naglasio: “Ne želim razmišljati o toj varijanti. Vjerujem da ćemo u dodatnim kvalifikacijama pokazati pravo lice.”

Šuker je istaknuo kako se u medijima posljednjih dana diglo previše bure oko izbornika.

“Mislim da se diglo previše buke u ovih četiri-pet dana. Izvršni odbor trebao je amenovati odluku da on bude izbornik.”

Nakon što je Ante Čačić dobio otkaz nakon serije loših rezultata i kiksa protiv Finske (1-1), Dalić je preuzeo reprezentaciju dva dana uoči ključnog ogleda u Kijevu protiv Ukrajine. Hrvatskoj je trebala pobjeda kako bi neovisno o drugim rezultatima osigurala barem dodatne kvalifikacije.

Premda nije imao vremena za prave treninge, tek za razgovor s igračima, Dalić je uspio ‘probuditi’ momčad i Hrvatska je u Kijevu slavila 2-0. Dalić je s nekoliko promjena u sastavu oživio našu igru i zaslužio novu priliku.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.