Europsko prvenstvo u judu od 21.travnja do 24.travnja, Kazan

Izbornik Preradović:`Hrvatska svima može pomrsiti račune´ – Borbe su u tijeku

Izbornik Preradović:`Hrvatska svima može pomrsiti račune´ – Borbe su u tijeku

Unatoč dobrom otvaranju i pobjedi Kumrića nad Moldavcem, put za Rio presjekao mu deveti  judaš svijeta Belgijanac

Trnovite i do zadnjeg daha neizvjesne bile su borbe Kumrića. Trećeg dana Europskog prvenstva, naš judaš Zlatko Kumrić donio je pobjedu Hrvatskoj. U borbi s Moldavcem  Tachii  koji je ponajprije vodio za yuko (1-0), ponajbolji hrvatski judaš iznenadio je, bacivši ga na wazari i uhvativši ga u zahvat te je tako otišao u drugo kolo. Tamo ga je dočekao Belgijanac Nikiforov, s kojim Kumrić ima, već povijest zanimljivih borbi. Nikiforov je bolje otvorio, poveo yukom i wazarijem (11-0), a zatim se dogodila čudna situacija. Belgijanac je bacio Kumrića, sudac pokazao wazari, kojeg je odmah i poništio, a u nastavku Belgijanac je krenuo izvlačiti Kumriću polugu. Sudac je odmah pokazao ippon (pobjedu Belgijanca) opravdanjem da je Kumrić tapkao. Nikiforov je tako slavio i prošao u četvrfinale Europskog prvenstva.  Svojim borbama i požrtvovnosti na tatamiju Kumrić je dokazao svoju veličinu i jednu veliku perspektivu za Hrvatsku na idućim prvenstvima, nema straha od neimanja predstavnika.

Danas su na rasporedu i borbe u ženskoj konkurenciji. Prvi protivnik Hrvatskoj je europski viceprvak Njemačka. Borbe su u tijeku, a za Hrvatsku nastupaju:  Tihea Topolovec, Tena Šikić, Andreja Đaković, Marijana Mišković Hasanbegović, Brigita Matić, Ivana Maranić i Ivana Šutalo.

Reprezentacije se bore u pet kategorije: do 52 kg, do 57 kg, do 63 kg, do 70 kg, iznad 70 kg, a reprezentacija koja dođe do tri ili više pobjeda ide u sljedeći krug natjecanja.

“Imamo perspektivnu reprezentaciju kojoj zbog ozljeda nedostaju dva jaka imena, Barbara Matić i Andrea Bekić. Vidjet ćemo koliko možemo napraviti , ali svima možemo pomrsiti račune. Bit će ovo dobra priprema za Tokio 2020. godine “, rekao je izbornik Preradović.

Foto: Cro Judo Facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.