Izbornik radi promjene u sastavu: “Jako nam je nedostajao u Maksimiru”

Izbornik radi promjene u sastavu: “Jako nam je nedostajao u Maksimiru”

Dalić neće izaći na Karaiskakis braniti rezultat iz prve utakmice na Maksimiru.

Foto: Lea Perhoč

Hrvatski izbornik stao je pred novinare prije završnog treninga ususret nedjeljnom dvoboju protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Zlatko Dalić je iznimno miran uoči uzvrata, ali isto tako pokazao je veliko poštovanje prema protivniku.

“Jako cijenim Grčku. Oni su do Zagreba u dvije godine izgubili samo jednu utakmicu u gostima i pritom primili samo šest golova. To ne može bilo kakva momčad. Mi smo u Zagrebu jako dobro igrali, osobito na otvaranju utakmice. No, sutra očekujem puno drukčiju Grčku koja će morati promijeniti svoj tradicionalni stil igre”, rekao je izbornik koji ne namjerava braniti rezultat iz prvog susreta.

“Nemamo mi potrebe nešto mijenjati. Hrvatska nije momčad koja se brani. Mi to ne znamo igrati, to nije dobro igrati i to nije naš stil. Kad se samo braniš, uvijek dobiješ gol iz neke gluposti, nekog prekida. Sigurno će biti faza utakmice u kojima ćemo biti pod pritiskom i morati igrati defenzivnije, ali mi smo i u Pirej došli pobijediti. Uopće ne razmišljamo o prvoj utakmici, za nas je ova sutrašnja jedina kvalifikacijska utakmica. Nisam očekivao tako veliki rezultat u Maksimiru, ali i dalje iznimno respektiram Grke i to ću prenijeti na igrače”, nastavio je Dalić koji će u sastavu za odlučujuću utakmicu kvalifikacija dobiti veliko pojačanje u svom sastavu u vidu Marija Mandžukića.

“Jako nam je nedostajao u Maksimiru, ali nećemo ništa forsirati. Danas će trenirati s nama i ja se nadam da će biti spreman. No, moja filozofija je da igraju samo igrači koji su 100 posto spremni. Nema potrebe da nešto forsiramo, ali kažem, mislim da će igrati”, zaključio je Dalić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.