Izbornik samouvjereno poručuje: “Logično je da mi ponude novi ugovor!”

Izbornik samouvjereno poručuje: “Logično je da mi ponude novi ugovor!”

Dalić je ususret gostovanju u Pireju uvjeren kako će Hrvatska proći na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Foto: Lea Perhoč

Iako su igrači nakon utakmice na Maksimiru pokupili najveći dio pohvala i aplauza, dobio je svoju porciju i Zlatko Dalić kojemu su navijači skandirali kao rijetko kojem izborniku u povijesti reprezentacije.

Postao je Dalić omiljen u narodu odmah po dolasku na izborničku klupu, a nakon pobjede u Ukrajini kredit mu je samo narastao nakon uvjerljive pobjede protiv Grčke na Maksimiru.

“Da smo tako crtali, da smo pisali najljepši mogući scenarij, mislim da ne bismo uspjeli napraviti tako nešto dobro, ne bismo tu priču mogli tako lijepo sročiti. Pobjeda, prekrasna atmosfera u Maksimiru, fenomenalni navijači, sve je bilo vrhunski. Sve je bilo na ekstra razini”, započeo je Dalić koji nakon današnje utakmice više niti formalno nije hrvatski izbornik.

“Ako prođemo Grke i plasiramo se na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, onda je logično da mi HNS već u avionu na povratku ponudi novi ugovor! Kako ne bih zakasnio na taj avion”, našalio se izbornik pa ozbiljno poručio.

“Ja svoje stavove ne mijenjam! Nisam takav čovjek. Samo balansiram jer ne želim probleme. Ne trebam napraviti sve danas, ali svoj stav nikad neću promijeniti. Možda sam već dosadan, ali kažem da ne ovisim baš ni o kome, ako ne bude onako kako ja želim, onda ću kazati – hvala lijepa! Hrvatski narod je sve vidio, a ja znam da mogu. Ne, ne želim ništa prejudicirati, dao Bog da mi prođemo Grčku. To je sad najvažnije, samo smo na to koncentrirani”, kazao je Dalić koji nije mogao ni sanjati da će danas biti izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

“Nisam očekivao da ću biti izbornik! Jest, nešto se pisalo i govorilo, ali ja to zaista nisam očekivao, nisam u to vjerovao. Da me ne biste krivo shvatili, nije da ja nisam vjerovao u sebe, znao sam da hoću i mogu. Međutim, nisam vjerovao da ću biti izbornik s obzirom da nisam bio blizu HNS-a posljednjih godina. Ne znam kako bih najbolje objasnio zašto nisam vjerovao da ću biti izbornik. Nisam bio u tom krugu ljudi”; zaključio je izbornik prije uzvratnog susreta u Pireju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.