Izbornik Srbije uoči Eura: “Hrvatska ima pritisak domaćeg terena”

Izbornik Srbije uoči Eura: “Hrvatska ima pritisak domaćeg terena”

Srbija je danas stigla u Split, a izbornik Cvetković odabrao je 16 igrača za prvi krug Eura.

novosti.rs

“Hrvatska je dobra ekipa, imaju pritisak domaćeg terena, ali će imati i podršku Europskog rukometnog saveza kao organizatori”, izjavio je po dolasku u Split izbornik srpske rukometne reprezentacije Jovica Cvetković.

Hrvatska i Srbija igraju u petak u 20.30 sati u Splitu na startu Europskog prvenstva kojemu je Hrvatska domaćin. Cvetković je po dolasku u Split u četvrtak izjavio da se ne bi ovoliko pričalo o utakmici Hrvatska – Srbija “da situacija između dvije zemlje nije zategnuta”.

“To je stvar politike, stalno se priča o pritisku koji imaju Hrvati, ali imamo ga i mi. Igramo protiv Hrvatske u Splitu, a mediji s obje strane nešto čačkaju, svi bi nešto interesantno pa smo jako oprezni u izjavama. Nije problem što mi mislimo, između naših reprezentacija nema ništa loše, jer su to sportaši, ali znamo kako je u politici. Ne traži se ništa pozitivno, traži se nešto loše i zato bih volio da nemamo kontakte ni s kim prije utakmice”, izjavio je srpski izbornik, dodavši:

“Pobjeda nad Hrvatskom ne donosi naročitu prednost, naprotiv. U situaciji gdje su oni domaćini, može nam se dogoditi da pobijedimo Hrvatsku, a onda izgubimo od Švedske i Islanda i ispadnemo”.

Cvetković je u pet pripremnih susreta doživio pet poraza, a u četvrtak je objavio konačan popis od 16 igrača na kojemu ipak nema iskusnoga pivota Rastka Stojkovića.

“Stojković mjesec dana nije trenirao zbog ozljede, nespreman je i ne želim riskirati njegovu budućnost. Zato apeliram na njegov klub da mu omogući operaciju i liječenje”, kazao je Cvetković.

Srbiju će na EURU predstavljati vratari Vladimir Cupara i Tibor Ivanišević, lijeva krila Dobrivoje Marković i Nemanja Ilić, desna krila Darko Đukić i Bogdan Radivojević, lijevi vanjski Petar Đorđić, Milan Jovanović i Nemanja Obradović, srednji vanjski Žarko Šešum, Petar Nenadić i Stefan Vujić, desni vanjski  Nemanja Zelenović i Marko Vujin te kružni napadači Mijajlo Marsenić i Bojan Beljanski.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.