Izbornik stoji čvrsto na zemlji: “Ne zanimaju me napisi o Ancelottiju”

Izbornik stoji čvrsto na zemlji: “Ne zanimaju me napisi o Ancelottiju”

Po pitanju današnjih vijesti koje su stigle iz Italije oglasio se i sam aktualni izbornik Zlatko Dalić.

Mućno i zamorno bilo je jutros pročitati napise iz Gazzette dello Sport koji su talijanskog stratega počeli seliti na klupu hrvatske nogometne reprezentacije. Pisalo se kako je dogovor između HNS-a i Ancelottija već na pomolu, a zajednički jezik treba pronaći još samo oko financija.

No, postavlja se pitanje čemu sve to? Pa Hrvatska ima izbornika. I to Zlatka Dalića koji je vođenjem reprezentacije u Kijevu i javnim nastupima nakon tog susreta dao do znanja kako mu vođenje reprezentacije predstavlja čast i ponos, a ne financijski probitak.

Nakon što je i sam čuo za napise o svom mogućem nasljedniku, javio se i sam izbornik.

“Čuo sam da se piše o Carlu Ancelottiju, ali to me ne zanima, nisam čitao. Moje misli usmjerene su samo na utakmice s Grčkom. Ne želim čuti ništa osim da se Hrvatska plasirala u Rusiju”, jasan je bio Dalić.

“Ne zanima me ništa osim Grčke. Sve što sam imao reći oko drugih, nenogometnih stvari u Savezu i oko reprezentacije, rekao sam i više neću ponavljati. Ne želim čuti nijedan komentar oko ove momčadi koji se ne odnosi na borbu za Svjetsko prvenstvo. Treba nam mir i koncentracija. Sada moramo prekinuti s pričama, idem raditi”, poručio je izbornik.

Dalić vrlo emotivno proživljava sve što se događa oko reprezentacije, a tako je bilo i kada nije bio na izborničkom mjestu.

“Ponovit ću da sam na klupu Hrvatske došao svojom zaslugom. Priče o mom ugovoru više ne želim čuti. Nisam potpisao. Zanima me samo Svjetsko prvenstvo. Naježio sam se svaki put kada sam gledao Hrvatsku velikim natjecanjima. Pustimo sada sve interese, bitna je samo Rusija.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.