Izbornik traži osvježenja: “Posjetit ću ove koji bi trebali biti novi!”

Izbornik traži osvježenja: “Posjetit ću ove koji bi trebali biti novi!”

Zlatko Dalić je najavio kako bi u dodatnim kvalifikacijama mogao pozvati čak četiri nova igrača.

Foto: Twitter

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić danas će od 14 sati prisustvovati ždrijebu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a nakon toga se odmah baca na posao. Skauting protivnika kao i skeniranje vlastitog kadra u kojemu je najavio promjene.

“Već sam razgovarao s dvojicom igrača u nedjelju, to su Marin Leovac i Ivan Strinić. Obojica su jako dobro igrali za klubove, jedan je dao gol, a drugi namjestio. Nama treba najbolje rješenje na lijevom beku, Vrsaljko to nije, igrao je na tom mjestu silom prilika. Njegova prava pozicija je na desnoj strani. Rekao je “šefe, igrat ću što treba, ako je nužno spreman sam i braniti”. No, jasno da na duge staze to nije rješenje, treba naći novo. Tu su dakle, Leovac, Strinić, Pivarić, a vidjet ću kakvo je stanje s Barišićem iz Osijeka, kad će ozdraviti, najave su da će igrati sljedeću utakmicu. Od njih četvorice naći ću startera na lijevom braniču. Isto tako hoću vidjeti što je s mlađim igračima, koji su potentni, moćni i mogu pomoći. To su prije svih Ante Rebić i Nikola Vlašić“, kazao je izbornik potvrdivši ono što je Zinedine Zidane spomenuo na jučerašnjoj pressici ususret dvoboju protiv Tottenhama.

Kovačić neće moći. Što mi koristi ako dođe i nakon duge stanke bude mu prva utakmica za reprezentaciju. Ne gledam tako, meni je bitno da imam igrače koji su u formi, spremni, koji mogu. Nikola Kalinić će igrati sljedeći vikend, vidjet ćemo s Brozovićem“, nastavlja izbornik koji će u sljedećih dvadesetak dana posjetiti brojne Kockaste.

“Posjetit ću ove koji bi trebali biti novi, obići ću ih, pogledati njihove utakmice, u kratkom vremenu puno je posla, možda ću nekoga poslati na neke susrete, ako ne stignem sam”, nastavlja Dalić.

Kada je izbornik spomenuo slanje nekoga na utakmice hrvatskih nogometnih reprezentativaca, povuklo se i pitanje stručnog stožera koji Dalić još uvijek nije oformio, a kao njegov najbliži pomoćnik spominje se Dražen Ladić.

“Imam u glavi stvari koje mislim napraviti, ali ne mogu govoriti o imenima jer prije toga moram obaviti razgovore. Ne bih htio sada ljude povlačiti iz klubova da budu sa mnom, i samim time uđu u neizvjesnost što se će se dogoditi nakon play-offa. Evo kad malo vidim što i kako, objavit ću, bit će vremena”, rekao je konstruktivni izbornik vrativši se još jednom na razloge nepotpisivanja dugogodišnjeg ugovora.

“Ne želim potpisati na tri-četiri godine, pa da ukoliko se ne plasiramo na Svjetsko prvenstvo imam mir gotovo godinu dana, stavim ruke u džepove i čekam. Ne igramo nikakve ozbiljne utakmice sve do jeseni sljedeće godine kad kreće Liga nacija, a tek potom europske kvalifikacije. To mene ne zanima”, zaključio je skromni izbornik.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.