Izbornik Tucak: Klubovi moraju brinuti o svojim igračima. Reprezentacija je svetinja!

Izbornik Tucak: Klubovi moraju brinuti o svojim igračima. Reprezentacija je svetinja!

Novi šok u hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji, odnosno odustajanje od nastupa na Europskom prvenstvu u Beogradu zbog ozljede i Petra Muslima, izbornika Ivicu Tučka nije ostavio ravnodušnim. Ne krivi, kaže, nikoga, ali je frustriran.

Petar Muslim/Getty Images

Hrvatski vaterpolski reprezentativac Petar Muslim zbog ozljede desnog ramena – rupture tetive, propušta Europsko prvenstvo u Beogradu.

“Žao mi je što nisam kandidat za Europsko prvenstvo u Beogradu, pogotovo jer je prošlo više od pola priprema. S druge strane, mislio sam da je ovo samo upala tetive koje mogu sanirati protuupalnim tabletama, ali poslije magnetske rezonance vidjelo se da je to teška upala te da moram strogo mirovati. Vide se velika upala i neki izljevi na ramenu. Petnaest dana moram strogo mirovati, nakon čega će se vidjeti je li se upala smanjila ili povećala te što ćemo dalje”, izjavio je Petar Muslim i dodao:” S druge strane, apsolutno mi je žao napustiti momčad, mislim da smo dobra klapa. Vjerujem da moji suigrači mogu napraviti dobar rezultat u Beogradu i sigurno ću doći na prvu utakmicu i biti im podrška.

Ono što mene zabrinjava jesu te situacije koje se ponavljaju s određenim igračima, odnosno način donošenja odluka što je prioritet za igrača. Je li prioritet za igrača da igraju ozlijeđeni neke klupske utakmice poput Finala kupa ili utakmice Eurolige te onda takvi ozlijeđeni dolaze u reprezentaciju i propuštaju velika natjecanja kao sada u slučaju Petra. On će propustiti dva velika natjecanja koja nas očekuju. To je nešto na što želim upozoriti. Igrači su potrošeni i kad se pojavi ozljeda trebali bi ih odmah odmarati. Nadam se da bi prioritet trebala biti igra za reprezentaciju. Ovih 13 igrača što vodimo na Europsko prvenstvo najbolje su što Hrvatska u ovom trenutku ima”, rekao je Tucak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.