Izbornik Tucak: “Ovo će biti prava vaterpolska utakmica i pravi vaterpolski spektakl”

Izbornik Tucak: “Ovo će biti prava vaterpolska utakmica i pravi vaterpolski spektakl”

Dvije najbolje reprezentacije u punom sastavu, utakmica za prestiž. S razlogom ovu utakmicu nazivaju spektaklom

Uoči posljednje utakmice razigravanja po skupinama u Europa Kup natjecanju, Hrvatsku iščekuje uvijek atraktivan sraz s reprezentacijom Srbije.

Utakmica se odrigrava 12. srpnja u Sisku s početkom u 17:30 sati te direktnim prijenosom na Planet sport 1 programu.

“Ono što je sigurno da će ovo biti prava vaterpolska utakmica i pravi vaterpolski spektakl. I mi i Srbi dolazio s našim najjačim sastavima. Vjerujem da ćemo se u ova dva dana koje imamo za pripremu, što je uvijek problem pred ovakve utakmice, ipak uspjeti posložiti na najbolji mogući način, izvuči maksimum i odigrati dobru utakmicu.” rekao je izbornik Tucak.

U prvoj utakmici Hrvatska se sa Srbijom susrela u Nišu gdje je ekipa Dejana Savića slavila no tek nakon izborenih peteraca kojima su završili meč rezultatom 11:9 (1:3, 3:2, 1:1, 2:1 – 4:2).

Iako ova utakmica osim tradicionalnog rivalstva nema velikog rezultatskog značaja, s obzirom da su obje reprezentacije već izborile daljnje natjecanje na finalu Europa kupa koje se održava u Zagrebu od 05.-07. travnja, uvijek se upravo njihovi susreti nazivaju pravim vatepolskih derbijima.

“Ovo je jedna fantastična prigoda svima koji vole vaterpolo pogledati klasik Hrvatska – Srbija, odnosno dvije najbolje reprezentacije na svijetu. Pozivam sve koji vole sport i vaterpolo da dođe i podrže našu reprezentaciju i vode ih prema pobjedi još jedne velike utakmice.” najavio je Perica Bukić, izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Nakon toga za Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju slijedi faza priprema za Europa Kup koji će na zagrebačkoj Mladosti okupiti osam najboljih vaterpolskih reprezentacija sa starog kontinenta. Tijekom tri dana turnira na Mladosti će gostovati vaterpolske velesile koje će se boriti za laskavu titulu pobjednika Europa Kupa. Ujedno, četiri ponajbolje reprezentacije izboriti će i sudjelovanje na završnom turniru Svjetske lige dok će se pobjednik iste direktno plasirati na Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.