Izbornik Ursić: „Zadovoljan sam viđenim, stvaramo ekipu za prvo mjesto!“

Izbornik Ursić: „Zadovoljan sam viđenim, stvaramo ekipu za prvo mjesto!“

Hrvatska U18 reprezentacija ovog je vikenda započela pripreme za Europsko prvenstvo u Slovačkoj, treninzima koji će u prvoj fazi biti odvojeni posebno za regiju Jug u Sinju te posebno za regiju Sjever u Zagrebu.

„Plan je da se u ovoj fazi pripreme shvate kao kamp, gdje bi se treninzi kroz dva mjeseca odrađivali s grupom od 40-50 igrača, s ciljem da svi igrači što više nauče i napreduju kroz navedeno razdoblje, nakon čega ćemo zadnja tri tjedna vidjeti tko je to najbolje odradio te izabrati ekipu koja ide po prvo mjesto“ , rekao nam je direktor reprezentacije Bojan Colnago.

U drugoj fazi, nakon okupljanja obje regije na zajedničkim treninzima, Hrvatska će odigrati pripremne utakmice sa reprezentacijama Slovenije te Srbije, koja će nam ujedno biti i protivnik na prvenstvu, a za razliku od prošlih godina, eliminacije kandidata neće biti te će se konačan popis reprezentativaca znati tek na samome kraju.

Izbornik Vlado Ursić zadovoljan je pokazanim na početku te očekuje brz napredak priprema: „Prvi treninzi bili su jako dobri, znao sam kakvi igrači dolaze iz U16 kategorije tako da su i očekivanja bila visoka, no uvijek ostavljamo neku rezervu prije formiranja daljnjih planova. Na kraju smo bili pozitivno iznenađeni i na Jugu i na Sjeveru, a u obje regije su se istaknula i 2-3 igrača koja će kasnije biti od velike pomoći.“

Na pripremama sudjeluju igrači iz osam klubova, tako iz regije Jug kandidate daju Makarska, Nada, Sinj i Šibenik, a iz regije Sjever Lokomotiva, Mladost, Novi Zagreb i Zagreb. „Nastavljamo dalje, ako budu ovako dobri, brzo ćemo proći planirano te prije doći do tehničko – taktičke završnice priprema“ , dodao je izbornik.

Podsjećamo kako su naši reprezentativci prošle godine bez poraza osvojili Diviziju 1 Europskog prvenstva, a nakon promjene Rugby Europe sustava natjecanja, u Slovačkoj će od 15. do 23.travnja nastupiti u skupini sa Švicarskom, Mađarskom, Srbijom, Izraelom, Moldavijom, Bugarskom te domaćinom Slovačkom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.