SEHA liga i Gazprom produžili suradnju do 2020. godine

“Između utakmica u SEHA ligi i Ligi prvaka gotovo da i nema razlike”

“Između utakmica u SEHA ligi i Ligi prvaka gotovo da i nema razlike”

Foto: Facebook Veszprém Handball Team Champion, season 2015/2016 Mandatory Credit ©SEHA/Zsolt Melczer — at Varaždin Arena

Kazao je Predsjednik SEHA lige Mihajlo Mihajlovski  te dodao: ” Može se reći da su utakmice u našoj ligi organiziranije i atraktivnije. Mnogi su potvrdili da je ovo, što je dosada učinjeno u SEHA ligi, prava stvar.”

Predsjednik SEHA lige je potvrdio da je u nedjelju produžen ugovor o suradnji s Gazpromom do 2020. godine. Za iduću sezonu Mihajlovski je najavio priključenje rukometaša Celja i velenjskog Gorenja, za što su ti klubovi već dobili zeleno svjetlo Upravnog odbora slovenske lige, a sada se još samo čeka potvrda Skupštine Slovenskog rukometnog saveza.

“Nama je veliko zadovoljstvo da su među osam najboljih momčadi u Ligi prvaka čak tri iz SEHA lige, Zagreb, Vardar i Veszprem. To je veliki uspjeh i priznanje za ligu. Ako se dodao da je Brest Meškov bio među 16, a još neke momčadi su nastupile u grupama, uspjeh je još veći. Sve ekipe koje se natječu u SEHA ligi igraju u nekim europskim kupovima”, istaknuo je Mihajlovski.

Na novinarsko pitanje hoće li Veszprem nastupiti i iduće godine, Mihajlovski je potvrdio da taj klub još ima važeći ugovor za sljedeću sezonu, no u međuvremenu je, ističe Mihajlovski, došlo i do promjena u klubu, a mađarski rukometni savez je našao sponzora koji bi trebao stvoriti uvjete da sve mađarske ekipe nastupaju u domaćoj ligi. Uz to, Mađari su tražili četiri kluba u ligi, a vodstvo SEHA lige je pristalo samo na dva mađarska predstavnika.

Stigao je odgovor Mađarske federacije da Szeged neće igrati ligu, a ne piše što će odlučiti Veszprem. “Obavit ćemo razgovor s predstavnicima Szegeda, a Veszpremu ćemo dati rok od 15 dana za odgovor hoće li igrati iduće sezone u SEHA ligi”, rekao je Mihajlovski, dodavši kako će se u SEHA ligi i sljedeće sezone natjecati deset klubova.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.