Iznenađenje za Dinamo: prije povijesne utakmice, dobili neočekivane goste

Iznenađenje za Dinamo: prije povijesne utakmice, dobili neočekivane goste

Legendarna generacija Dinama, osvojila je 1967. godine Kup velesajamskih gradova

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo u četvrtak igra jednu od najvećih utakmica u zadnjih nekoliko godina. U goste im dolazi portugalska Benfica, u sklopu osmine finala Europske lige. Igrači Dinama na treningu su dobili neočekivani posjet.

Generacja 1967. predvođena osmoricom članova tog povijesnog Dinamovog upjeha, posjetili su mladu Dinamovu momčad koja se spremala za utakmicu:

“Narod vas voli, narod vas je uzeo. Vi ste napravili nešto veliko, čuvajte to. Nešto je najljepše kada imate svoj narod i svoje navijače. Veselite se kad idete na teren. Znate što smo mi govorili – bez obzira protiv koga igrate, uvijek svakoga respektirajte. Nek’ bude svatko bolji od tebe, ti izađi van i pokaži da si bolji… da zabiješ gol. To je nešto najljepše, gol je sve. Igrajte, veselite se, budite frajeri, imajte stav nitko nije od mene bolji. Sad ste kao jedan. Trčite, borite se. Imate nešto u sebi što narodu treba i što je falilo. Imate to sve iz sebe, držite to. Dečki, najljepša je pobjeda, dajte da budemo svi veseli. Budite svoji, znate u kojem ste klubu i znate kakvu kvalitetu imate” kazao im je Rudolf Belin, jedan od najvažnijih igrača na pohodu na prvu europsku titulu.

Govor je održao i Krasnodar Rora, dok su u ovoj akciji još sudjelovali Čerček, Mesić, Dautbegović, Haraminčić i Kobeščak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.