Iznervirani tenisač poludio: „Ako su već htjeli da povremeno ispadnem glupan, mogli su to napraviti na bolji način”

Iznervirani tenisač poludio: „Ako su već htjeli da povremeno ispadnem glupan, mogli su to napraviti na bolji način”

Foto: Wikipedia.com

Björn Borg i John McEnroe u Pragu su obnovili, ili još bolje, nastavili svoje rivalstvo s teniskih terena iz kraja ‘70-ih i početka ‘80-ih. Ne doduše kao igrači, već kao izbornici selekcija Europe i Svijeta na premijernom izdanju Laver Cupa, ali i to se taman poklopilo s igranim filmom baš o njima dvojici, koji se ovih dana premijerno pokazuje u zemljama diljem svijeta.

Film, u kojem glavne uloge igraju Amerikanac Shia LaBeouf (kao McEnroe) i Šveđanin Sverrir Gudnasson (Borg), zasada je dobio prilično dobre kritike struke, makar se nije svidio stvarnom McEnroeu.

“Iako sam želio da bude dobar, nažalost, to nije dobar film. Puno toga nije točno, neke su stvari izmišljene, a ako su već htjeli da povremeno ispadnem glupan, mogli su to napraviti na bolji način, nego što su prikazali”, rekao je 48-godišnji McEnroe, poznati prgavac koji nikad nema dlake na jeziku.

Gotovo isto, ali puno elegantnije, komentirao je kao i uvijek uglađeni Šveđanin.

“Ni ja ni John nismo bili uključeni u stvaranje filma, a vjerojatno smo mogli dati puno preciznijih podataka što se dogodilo, a što nije jer nije sve u filmu najtočnije pokazano. No, ovo je ionako igrani film, ne biografija ili dokumentarac”, rekao je Borg.

Ipak, Borg i McEnroe istinske su teniske legende, koje su svakako obilježile jedan dio teniske povijesti, posebno u međusobnim mečevima (omjer 7-7), od kojih se posebno ističu po dva finala Wimbledona i US Opena (1980, 1981).

Zanimljivo je pak, da se u kinima prikazuje još jedan igrani film teniske tematike, Battle of Sexes (Rat spolova), koji govori o povijesnom meču iz 1973., tada najbolje tenisačice Billie Jean King i bivšeg tenisača Bobbyja Riggsa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.