Izvučeni parovi Final Eight Kupa Krešimira Ćosića

Izvučeni parovi Final Eight Kupa Krešimira Ćosića

Jubilarno 20. izdanje kupa koje je dobilo ime po Kreši Ćosiću igrati će se u dvorani koja je također dobila ime po istome košarkašu.

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza održan je ždrijeb Final Eight jubilarnog 20. po redu Kupa Krešimira Ćosića čiji će domaćin biti KK Zadar. Kuglice je izvlačila tradicionalno kćerka pokojnog Kreše Ana, dok je izvlačenju prisustvovala i supruga Ljerka.

Parovi četvrtfinala:

Zagreb – Cedevita

Šibenik – Zabok

Škrljevo – Cibona

Zadar – Sonik Puntamika

Jubilarno izdanje najavio je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza:

“Kao što smo rekli, 20. godina otkako se hrvatski kup naziva po legendi Krešimiru Ćosiću. Domaćin je grad Zadar i iskreno se nadam jednom festivalu hrvatske košarke u gradu u kojem je Krešo napravio svoje prve košarkaške korake, gdje se formirao kao igrač i osvojio sve što se moglo osvojiti. Nadam se da ćemo gledati dobre utakmice u ispunjenoj dvorani i da će to Zadar organizirati onako kako to najbolje zna.” – rekao je predsjednik HKS-a Stojko Vranković.

Nazočnima se obratila i supruga pokojnog Kreše Ćosića:

“Puno vremena je prošlo i kad se čovjek osvrne unazad, onda zapravo ne može vjerovati da je već toliko prošlo otkako Krešo nije s nama. Naravno, veseli me Zadar, ali moram reći da svi koji su organizirali kup da je svugdje bilo posebno na svoj način. I u Zagrebu, na kraju krajeva i kad smo bili u Vukovaru, isto tako jedna lijepa priča, Split…Zadar je poseban zato što je Krešo zaista na poseban način bio vezan uz Zadru, ali je on bio vezan i za sve ostale klubove tako da, hvala svima.” – riječi su Ljerke Ćosić.

Direktor KK Zadar zahvalio se ukratko na ukazanom povjerenju kojim će Zadrani obilježiti jubilej:

“Drago mi je da nam je ukazano povjerenje Saveza kao domaćinima Kupa. To je iznimna čast i ponosni smo na to što ćemo biti domaćini 20. godine Kupa ‘Krešimir Ćosić’. Nadam se da ćemo opravdati to povjerenje i da će to biti četiri dana festivala hrvatske košarke.” – komentar je direktora Željka Žilaveca.

Završnica kupa igrati će se od 14. do 17. veljače uz izravan prijenos na programima Arena Sporta i HRT 2.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.