Kup Krešimira Ćosića na rasporedu 17. i 18. veljače u dvorani Krešimira Ćosića u Višnjiku, Zadar

Izvučeni polufinalni parovi za turnir Kupa

Izvučeni polufinalni parovi za turnir Kupa

Foto: commons.wikimedia.org

Branitelj naslova Cedevita igrat će protiv riječkog Kvarnera 2010, a domaćin Zadar čeka boljeg iz posljednjeg četvrtfinalnog ogleda između šibenskog Jollyja JBS-a i Cibone, koji će se igrati 10. veljače.

Spomenimo kako   se tradicija nastavlja, parove polufinala izvukao je Krešimir Petar Ćosić, sin pokojnog Kreše Ćosića, u nazočnosti svoje majke Ljerke, čelnika HKS i predstavnika Klubova.

Evo što je tom prilikom izjavila Ljerka Ćosić, žena našeg velikana košarke:

“Nama je čast biti ovdje, sudjelovati u cijelom događanju. Drago mi je da se Kup vratio u Zadar, iako je lijepo bilo i u Vukovaru, gdje je bilo posebno ozračje. Neka atmosfera bude kao što je bila kad je Krešo igrao u Zadru.”

Ždrijebom su najmanje bili zadovoljni  Riječani. Tom prilikom donosimo izjavu Nenada Maravića iz tehniko Kvarnera 2010.

“Jako nam je drago da se Kup vraća u Zadar. Jedino mi nije drago što je Krešo izvukao Cedevitu, kao prošle godine. Nadam se da ćemo bolji otpor pružiti nego prošle godine.”

Najuspješnija momčad u Kupu je Cibona sa sedam naslova uz još osam nastupa u finalu, a Zadar ima šest naslova i šest poraza u finalima.

Polufinalni dvoboji na rasporedu su 17. veljače.  Prvu utakmicu s početkom u 17.30 odigrat će Cedevita i Kvarner 2010, a od 20 sati Zadar će igrati s boljim iz dvoboja Jolly JBS – Cibona.

Finalna utakmica igrat će se 18. veljače s početkom u 19 sati, a sve utakmice bit će prenošene na Četvrtom programu HTV-a.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.