Japanac Yuichi Nishimura sudi prvu utakmicu Svjetskog prvenstva između Brazila i Hrvatske

Japanac Yuichi Nishimura sudi prvu utakmicu Svjetskog prvenstva između Brazila i Hrvatske

Nishimura ima neugodno iskustvo s U-17 Svjetskog prvenstva 2007., kada su ga napala petorica angolskih nogometaša. Prije dvije godine bio je azijski sudac godine

Yuichi Nishimura/Getty Images

Japanski sudac Yuichi Nishimura (42) dijelit će pravdu na otvarajućoj utakmici Svjetskog prvenstva između Brazila i Hrvatske, objavila je Fifa.

Nishimura je prije dvije godine bio izabran za azijskog suca godine, a ovo mu je drugo Svjetsko prvenstvo; u Južnoj Africi 2010. arbitrirao je u četiri utakmice, između ostalog i u četvrtfinalu Nizozemska-Brazil u kojem se „seleção“ oprostio od turnira porazom 1-2.

Suci ostalih utakmica

Skupina A, Meksiko-Kamerun (13. 6. u 18.00)

Wilmar Roldan (Kolumbija)

Skupina B, Španjolska-Nizozemska (13. 6. u 22.00)

Nicola Rizzoli (Italija)

Skupina B, Čile-Australija (14. 6. u 00.00)

Noumandiez Doue (Obala Bjelokosti)

Nishimuri će asistirati linijski suci Toru Sagara i Toshiyuki Nagi, a četvrti sudac je Iranac Alireza Faghani.

Osim suđenja na SP-u 2010., najvažnije su reference iz Nishimurine biografije Olimpijske igre u Londonu 2012., finale Svjetskog klupskog prvenstva 2010. između Intera i Mazembea, dva izdanja Azijskog kupa (2007., 2011.) te Afrički kup nacija 2008., gdje je bio jedini sudac iz Azije.

Hrvatski reprezentativci vjerojatno će biti upozoreni da je Nishimura alergičan na prigovore i ne libi se u takvoj situaciji pokazati žuti karton. Tvrdokoran stav usvojio je nakon neugodnog iskustva na Fifinom U-17 Svjetskom prvenstvu 2007. godine.

U utakmici između Egipta i Angole tada su ga napala i odgurivala petorica angolskih igrača, no on nijednog od njih nije isključio. Zbog toga u nastavku turnira više nije sudio, a cijela je angolska mlada reprezentacija kasnije suspendirana na pet godina zabrane igranja.

Nichimura u prosjeku pokazuje četiri žuta kartona po utakmici, a na svakoj petoj svira jedanaesterac.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.