Jasmin Repeša: Imali smo previše oscilacija što je nedopustivo na ovakvom turniru

Jasmin Repeša: Imali smo previše oscilacija što je nedopustivo na ovakvom turniru

- Nisam zadovoljan rezultatom. Mislim da smo trebali bolje izgledati, objasnio je Repeša

Jasmin Repeša/www.fiba.com

Hrvatska je Španjolsku napustila nakon prve “knock-out” utakmice. Francuska je objeručke prihvatila ponuđeno i talentiranu, ali još uvijek nedoređenu hrvatsku selekciju poslala kući. Razloge ispadanja u osmini finala pokušao je objasniti izbornik Jasmin Repeša.

– Otvorili smo utakmicu zaista fantastično. Prije svega defanzivno. Promašili smo nekoliko otvorenih šuteva što je bila karakteristika cijelog prvog poluvremena. Prvih sedam, osam minuta je bio putokaz kako pobijediti ovu utakmicu, objasnio je u uvodu Repeša.

Nakon dobrog početka Hrvatska je u drugoj dionici upala u prvu “crnu rupu”. A takvih je perioda na ovom prvenstvu jednostavno bilo previše.

– Mislim da je utakmica odlučena u trećoj četvrtini gdje nismo dobro reagirali. Pod navodnike odlučena, budući da smo na kraju imali priliku promijeniti sve, dodao je Repeša, koji je potom i objasnio kako ocjenjuje konačni rezultat Hrvatske na svjetskom prvenstvu:

– Nisam zadovoljan rezultatom. Mislim da smo trebali bolje izgledati. Dečki su dali sve od sebe na cijelom turniru. No, imali smo previše oscilacija što je nedopustivo na ovakvom turniru.  Čestitao bih dečkima na velikoj želji i volji koju su pokazali na cijelom turniru. I u dvoboju s Francuskom, u zadnjoj četvrtini kada je sve izgledalo izgubljeno. Da smo se skupili, vratili i zamalo potpuno preokrenuli utakmicu. Nažalost nismo uspjeli. Život ide dalje i ja Francuzima želim sreću u daljnjem dijelu natjecanja.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.