Jasmin Repeša nakon dvije pobjede protiv Kanade: Čim se malo opustimo odmah to izgleda loše

Jasmin Repeša nakon dvije pobjede protiv Kanade: Čim se malo opustimo odmah to izgleda loše

- Iskoristili smo ove dvije utakmice da bi mlađi igrači koji se bore da naprave mjesto među dvanaest dobiju neku bitniju minutažu, kaže Repeša

Jasmin Repeša/Getty Images

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija odradila je dvije pripremne utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Kanade i upisala je dvije pobjede. Izbornik Jasmin Repeša je nakon dvije utakmice ponudio svoje viđenje.

– Na Kanađane sam išao zato što sam znao da mogu doći ovdje i to kad nama odgovara, da možemo odigrati dvije utakmice. Prema tome sve se poklopilo. Osobno sam uzeo Kanadu kao nekakav ‘drugi’ razred, ne ‘prvi’, obično se takvi i uzimaju za početak priprema. Moram priznati da me malo iznenadio njihov roster, pogotovo u prvoj utakmici sa 4-5 NBA igrača. Jedna izuzetno potentna ekipa, ako se tu još pridodaju ‘malci’ koji su draftirani u zadnje dvije godine Bennett i Wiggins, onda je to super jak tim. To je u perspektivi jedna nacionalna selekcija zuzetno jaka i sigurno da će u periodu koji dolazi sigurno praviti probleme mnogima, rekao je Jasmin Repeša za službenu stranicu Hrvatskog košarkaškog saveza.

– Iskoristili smo ove dvije utakmice da bi mlađi igrači koji se bore da naprave mjesto među dvanaest dobiju neku bitniju minutažu da možemo procijeniti koliko su zaista spremni. Paralelno s tim možemo raditi na sustavu igre, raditi na stvarima koje iz utakmice u utakmicu moraju biti bolje. Ne mogu biti nezadovoljan, ali svjestan sam da ima puno stvari koje moramo popraviti, međutim dobrim radom i atmosferom koju imamo sve će to brzo doći na svoje, kaže Repeša.

– Šarić je malo pao, prošao je sve terapije i nije bilo potrebno uvoditi ga u drugu utakmicu s Kanadom, iako je on bio spreman na to. Rezultat nije bitan u cijeloj ovoj priči, bio je jasan izbornik Repeša.

– Mislim da je u drugoj utakmici blok igra bila nešto bolja, napad je bio nešto fluidniji, bez obzira što smo igrali bez Šarića koji je objektivno u ovoj ekipi koja je ovdje na parketu najveći kreativac, rekao je hrvatski izbornik.

– Imali smo jednu ogromnu analizu utakmice s Kanadom koju smo odigrali dan ranije. Izanalizirali smo sve što napadački nije bilo dobro, što mora biti bolje, iz obaveznog dijela, iz taktičkog. No vidite čim se malo opustimo odmah to izgleda loše, kaže Repeša

U ovom sastavu, odnosno broju Hrvatska ostaje do utakmice s Makedonijom koja je na rasporedu u utorak i onda se ide na skraćivanje popisa.

– Objektivno je da ostane 14 igrača. Mislim da bi bilo prerizično tako rano, s obzirom da je još jako puno do prvenstva ulaziti u 12 zato što se uvijek mogu dogoditi neke ozljede, zaključio je Jasmin Repeša.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.