Jasmin Repeša nakon Senegala: Otežali smo si situaciju, ali i dalje sve ovisi o nama

Jasmin Repeša nakon Senegala: Otežali smo si situaciju, ali i dalje sve ovisi o nama

- U kasnijem dijelu utakmice smo ulovili ritam, ali već je bilo dosta nervoze, objašnjava izbornik

Jasmin Repeša i Žan Tabak/www.fiba.com

Hrvatski izbornik Jasmin Repeša upozoravao je uoči utakmice sa Senegalom na eventualne probleme koje bi atletski impresivna afrička reprezentacija mogla napraviti hrvatskoj selekciji. Upozorenja očito nisu “pala na plodno tlo”, pa je Hrvatska nakon blijede partije upisala prvi poraz na svjetskoj smotri.

– I prije utakmice sam rekao da se radi o izrazito atletskom timu. Ukoliko se ne odigra pametno, koncentrirano onda sigurno utakmica postaje puno teža. U kasnijem dijelu utakmice smo ulovili ritam, ali već je bilo dosta nervoze. Velike probleme nam je tijekom svih 40 minuta predstavljao taj defanzivni skok, objašnjava Repeša.

Hrvatska je nakon velike pobjede nad Argentinom brzo prizemljena, dok se Senegal nakon slavlja nad Portorikom i Hrvatskom prometnuo u najugodnije iznenađenje turnira u Španjolskoj.

– Bez obzira koliko mi radili skauting, drugačije je kada se na terenu susretnete s jednom takvom ekipom. To su objektivno protivnici koji su nepoznati, ali po stilu igre i nisu tako. Ako su oni tijekom priprema imali dvadeset i nešto ofenzivnih skokova po utakmici, to smo mogli očekivati i u dvoboju s nama. Nemoguće je dobiti ovakvu ekipu sa poteškoćama u defanzivnom skoku. Pogotovo u u prvoj četvrtini kada smo imali samo dva prekršaja.

Iako je skok bio na strani Senegala (33-29), glavni uzrok hrvatskog poraza je katastrofalan šut, pogotovo za tri poena. Hrvatska je u dvoboju sa Senegalom za tricu gađala mizernih 27 posto (7-26).

– Pravili smo neke gluposti, dozvolili neke lagane poene. No, ovo je Svjetsko prvenstvo i tu treba biti fokus svaki dan. Kada utakmica završi treba se odmah zaboraviti i misliti na sljedeće izazove, dodaje Repeša, koji je i dalje optimist:

– Otežali smo sebi situaciju, ali i dalje sve ovisi o nama. Moramo pobijeđivati, a tako će i biti ako budemo pravi kao što smo bili protiv Argentine. Ja i dalje razmišljam da možemo i moramo otići daleko.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.