Repeša uoči Senegala (12.30): To su atlete, ne smijemo ulaziti u brze šuteve i dozvoliti im da trče

Repeša uoči Senegala (12.30): To su atlete, ne smijemo ulaziti u brze šuteve i dozvoliti im da trče

- Mislim da su navijači uživali. Ugodno sam iznenađen njihovom brojnošću. Košarka se opet prati i to nas veseli. Ali i daje jednu obavezu da nastavimo tako i dalje, objasnio je Repeša

Jasmin Repeša/www.fiba.com

Hrvatski košarkaši na najbolji su se način iskupili za “trganje živaca” protiv Filipina. Nakon sjajne utakmice pala je velika Argentina, koja unatoč smjeni generacija i dalje spada u sami svjetski vrh. Zadovoljstvo nije krio niti izbornik Jasmin Repeša, koji je unatoč tome i dalje “čvrsto na zemlji”.

– Protiv Argentine smo pokazali pravu kvalitetu protiv prave ekipe. Utakmica je po meni bila jedan viši nivo nego za jednu utakmicu u skupini. No, treba reći i da obrana moramo biti osjetno bolja. Pogotovo ako mislimo napraviti ozbiljne stvari na ovom natjecanju.

Veseli i brojnost hrvatskih navijača u Španjolskoj. Košarka je opet u modi…

– Ja sam osobno ugodno iznenađen. Mislim da su navijači uživali. Dajem im duboku zahvalnost. Ne može se uspoređivati sa brojnošću u Sloveniji, ali to je ipak bilo na “kućnom pragu”. Košarka se opet prati i to nas veseli. Ali i daje jednu obavezu da nastavimo tako i dalje, dodao je Repeša, koji se odmah okrenuo trećem hrvatskom ispitu na svjetskoj smotri.

U ponedjeljak s početkom u 12.30 sati hrvatske ambicije u Španjolskoj testirat će Senegal. Afrička reprezentacija u drugome je kolu iznenadila Portoriko, pokazavši kako nije zalutala na svjetsko prvenstvo:

– Oni imaju veliki problem u playmakingu. Tu ćemo morati energetski još jedan dio ekipe angažirati za dodatni pritisak na njihove igrače. Strašno je bitno da njihovu vanjsku liniju što dalje od koša potjeramo. Napadački sustav im je dosta jednostavan. Sa puno spuštanja lopte na centre koji mogu stvoriti razliku. Važno je spriječiti lagana dodavanja lopte na jaku stranu.

Kao svim afričkim reprezentacijama i Senegalu je jača strana – atleticizam:

– Sljedeća njihova karakteristika je ofenzivni skok. U svakoj su utakmici dosada imali preko 20 skokova u napadu. Jednostavno to su atlete i svi igrači će morat sudjelovati u defanzivnom skoku. Moramo biti strpljivi u napadu i ne smijemo im dopustiti da se zaletavaju. Ne smijemo ulaziti u brze šuteve kao u drugome poluvremenu protiv Filipina i dozvoliti im da trče. Moramo pripazati na zonsku obranu koju često igraju. Atlete su, dugih ruka… Moramo biti pametni u napadu bez obzira da li je čovjek ili zona, sa pametnim dodavanjima, zaključio je Repeša.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.