Jasmin Repeša predstavio plan priprema za SP: Letvica je nakon Slovenije podignuta visoko

Jasmin Repeša predstavio plan priprema za SP: Letvica je nakon Slovenije podignuta visoko

- Još je prerano za bilo kakve popise kandidata, ali važno je da svi dočekaju zdravi završetak sezone u klubovima, izjavio je Repeša

Jasmin Repeša/Getty Images

Hrvatski košarkaški izbornik Jasmin Repeša prezentirao je u prostorijama HKS-a plan priprema za Svjetsko prvenstvo 2014. domaćin kojega je Španjolska.

– Na prošlogodišnjem EP-u u Sloveniji osvajanjem četvrtog mjesta visoko smo podigli letvicu i sada moramo ostati na tom nivou i na SP u Španjolskoj. U Sloveniji smo visoko podigli letvicu i sada moramo ostati na tom nivou i na SP u Španjolskoj. Ne smijemo razočarati naše navijače koji su nas tako strastveno bodrili u Sloveniji. Još je prerano za bilo kakve popise kandidata, ali važno je da svi dočekaju zdravi završetak sezone u svojim klubovima, izjavio je na druženju s novinarima Repeša.

Iako izbornik nije htio o imenima, jasno je da će kostur reprezentacije za ovogodišnju svjetsku smotru činiti igrači koji su iznijeli najveći teret na EP-u, a to su Ante Tomić, Bojan Bogdanović, Damir Markota, Damjan Rudež, Dario Šarić, Dontaye Draper, Krunoslav Simon, Luka Žorić i kapetan Roko Ukić.

Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj održava se od 30. kolovoza do 14. rujna, a 24 reprezentacije podijeljne su u četiri skupine sa po šest momčadi. Hrvatska je skupini B, a prvenstvo otvaramo utakmicom protiv Filipina (30. kolovoza), a slijede susreti sa Argentinom (31. kolovoza), Senegalom (1. rujna), Grčkom (3. rujna) i Portorikom (4. rujna). Četiri najbolje ekipe iz svake skupine idu u osminu finala.

Pripreme reprezentacije podijeljene su u četiri ciklusa, počinju u Svetom Martinu 20. srpnja, potom igrači idu u Slavonski Brod, te u Zagreb, gdje završavaju 28. kolovoza. U sklopu priprema reprezentacija će sudjelovati na dva jaka turnira u Francuskoj i Španjolskoj, te će odigrati dovoljan broj prijateljskih utakmica protiv vrlo jakih protivnika kao što su Francuska, Srbija, Grčka, Španjolska i Litva.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.