Jasmin Repeša uoči Filipina: Treba im zatvoriti mogućnost da dobiju dubinu i lagane šuteve

Jasmin Repeša uoči Filipina: Treba im zatvoriti mogućnost da dobiju dubinu i lagane šuteve

Treba nam jedna mirnoća i shvaćanje utakmice na najozbiljnijem nivou. Uz puni respekt prema protivniku mislim da smo favoriti, ustvrdio je Repeša

Jasmin Repeša/Foto Saša Trifunovski

Hrvatski košarkaši u subotu u 12.30 sati protiv Filipana otvaraju nastup na Svjetskom prvenstvu u košarci. Sve je već poznato, Jasmin Repeša uoči prvog nastupa proanalizirao je suparnika.

– Radi se o ekipi koja je dosta agresivna, u svim pravcima i prema naprijed i prema natrag. Puno situacija  završavaju nekakvim protrčavanjem, imaju jako puno dobrih šutera. Tendencija je da nema puno organizirane  igre, već ima puno prodora i igre jedan na jedan. Najbitnija je individualna odgovornost i eventulno  preuzimanje. Treba im zatvoriti mogućnost da dobiju dubinu i lagane šuteve, rekao je hrvatski izbornik Jasmin  Repeša.

– Obrana Filipina je agresivna s udvajanjem ispod koša. Moramo imati dobra dodavanja jer su mali i agresivni da  brzo pomjeramo obranu i da ne dozvolimo da iz kontranapada dođu do laganih poena.  Sve je viđeno i pripremljeno. Treba nam jedna mirnoća i shvaćanje utakmice na najozbiljnijem nivou. Uz puni respekt prema protivniku mislim da smo favoriti, ustvrdio je Repeša odgovorivši na pitanje je li bolje otvoriti turnir utakmicom protiv jače reprezentacije ili ogledu u kojem je Hrvatska favorit.

– Teško je reći da li je bolje igrati prvu utakmicu kao favorit ili autsajder. U svakom slučaju jako bitna  utakmica za nas. Postoji velika želja i volja da počnemo s pobjedom. Postoji pozitivna nervoza pred  natjecanje. Sve skupa je u granicama dozboljenog kako obično i bude prije velikih natjecanja, zaključio je Jasmin Repeša.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.